(Gesponsord artikel)ARTIKELNaim Audio

Versterking en luidsprekers

Laten we verder gaan, naar het versterkergedeelte. “Daar kiezen we voor een voor- en een eindversterker”, vervolgt Martijn. “In dit geval de Naim NAC 202 voorversterker en de Naim NAP 200 eindversterker. Dit duo heeft zich in onze winkel al volledig bewezen. Laten we ze aan onze klanten horen, dan hoeven wij daar zelf niet veel woorden aan toe te voegen."

Erik Paulus en de Naim-versterking

"Een ijzersterk duo, zeer degelijk en betrouwbaar en uitermate goed in wat ze moeten doen. De kern van het verhaal is toch ook: kiezen voor gevestigde en bewezen produkten. Niet gaan voor de laatste hypes met alle bijbehorende toeters en bellen. Bovendien biedt de Naim-combinatie nog voldoende ‘doorgroeimogelijkheden’. Zo kun je met de Naim NAPSC voeding de NAC 202 extra ‘bijvoeren’. Je kunt nog verder gaan door de NAC 202 van een aparte voeding te voorzien in de vorm van de Naim HiCap DR voeding, wat toch ook een hele mooie stap vooruit in het klankbeeld oplevert.”

Het mooiste is dan wanneer we diezelfde klant hier in de winkel horen zeggen: ‘kan dit bij mij thuis ook?’

Dan komen we al weer bij het eindstation, tenminste als het gaat om de geluidsketen. Welke luidsprekers mogen de ‘high-audio’ van Naim naar onze oren transporteren? “Dat worden de twee staande luidsprekers van Totem, de Totem Hawks”, laat Martijn stellig weten. “Deze twee luidsprekers van Totem matchen simpelweg geweldig met de Naim-set. Ze halen het beste in elkaar naar boven. Daar kunnen we een heel lang verhaal over gaan houden, maar dat zal je toch echt zelf in onze winkel moeten komen vaststellen. Zeker weten. Het mooiste is dan wanneer we diezelfde klant hier in de winkel horen zeggen: ‘kan dit bij mij thuis ook?’.”

Tot slot dan de bekabeling tussen de diverse audio-eenheden. “Dat is en blijft nog altijd een zeer persoonlijke keuze. Maar wij hier bij AudioXperience hebben prima ervaringen met AudioQuest. Voor de (DIN) verbinding tussen de Naim NDX en het versterkergedeelte adviseer ik daarom de AudioQuest Victoria. Voor de luidsprekerkabels kom ik uit bij de AudioQuest Castle Rock.”

Zelf eens ervaren hoe deze set klinkt? Dan kun je de komende weken bij AudioXperience in Nuenen terecht, je vindt ze op onderstaand adres. Voor meer info over de winkel kun je natuurlijk op de AudioXperience Special terecht.

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
Tel: 0402906344
info@audioXperience.com
Website / FacebookFotografie

De Set - Naim, Totem & AudioQuest

Bron

  • Naim NDX netwerkspeler (€ 4.271)

Versterker set

  • Naim NAC 202 voorversterker € 2.542)
  • Naim NAP 200 eindversterker (€ 2.440)

Luidsprekers

  • Totem Hawk (afhankelijk van fineer of lak uitvoering; vanaf € 3.795 per paar)

Bekabeling

  • Luidsprekerkabels: AudioQuest Castle Rock 2 x 2,5 meter (€ 1.525 Paar)
  • Interlink DIN tussen NDX en NAC 202: AudioQuest Victoria 1 x 1 meter (€ 295)

Upgrade mogelijkheden

  • Stap 1) Naim NAPSC voeding voor de NAC 202 (€ 432)
  • Stap 2) Naim HiCap DR voeding voor de NAC 202 (€ 1.678)
  • Stap 3) Naim XPS-2 DR voeding voor de NDX (€ 4.728)

Het meubel is van Spectral, uitstekend geschikt om de apparatuur goed in op te bergen. Voor (nog) betere prestaties kan de apparatuur worden geplaatst op het Naim FraimLite of voor optimaal resultaat op het Naim Fraim. Als alternatief is het mogelijk om de NDX netwerkspeler te vervangen voor een Naim CDX-2 cd-speler (€ 5.084), voor diegenen die liever cd’s afspelen.

Meer info op de Special Pages van Naim (Latham Audio), Totem (Joenit), AudioQuest en natuurlijk AudioXperience

MERK

EDITORS' CHOICE