(Gesponsord artikel)ARTIKELNaim Audio

AudioXperience Stelt Samen met Naim en Totem

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Voor deze editie van de Stelt Samen reisden we af naar de voor ons bekende winkel van Hans Oosterwaal, Erik Paulus & Martijn Lavrijsen: AudioXperience in Nuenen. Met laatstgenoemde persoon spraken we uitgebreid over zijn samen met Erik samengestelde set, die we bij dezen graag voorstellen.

Het blijkt Martijn weinig moeite te kosten om de keuze voor deze set toe te lichten. Hij steekt uitgebreid van wal om enthousiast over de verschillende stappen te praten. “De eerste keuze is op Naim gevallen. Niet echt origineel natuurlijk, want ik heb gezien dat dit merk in de Stelt Samen-rubriek al eerder bij jullie aan de beurt geweest is. Maar in dit geval heb ik - samen met mijn collega’s van de winkel natuurlijk - gekozen voor de streaming-variant die Naim ook aanbiedt. We vonden het interessant om toch een klassiek merk als Naim te koppelen aan een nieuwe vorm van - hoogwaardige - audiobeleving: het streamen van muziek. Zo willen we laten zien dat gevestigde namen ook uit de voeten kunnen met nieuwe technieken.” Daarnaast is er bij AudioXperience de nodige ervaring met het merk.

Bij deze Stelt Samen-opsomming beginnen we maar weer eens aan de bronkant, in dit geval bij de Naim NDX netwerkspeler. “Een hele mooie netwerkspeler”, zo laat Martijn weten. “De lezers van HiFi.nl hebben natuurlijk al van deze streamer gehoord, want hij is bij jullie uitgebreid gereviewd (door een van onze Naim-specialisten, red.). Het is een uitermate betrouwbaar apparaat dat je in staat stelt om op een makkelijke manier de wereld van de streaming audio binnen te stappen. De NDX is uitgerust met een kwalitatief zeer goede DAC - die hoef je dan ook niet meer apart aan te schaffen.” Martijn licht toe dat een deel van de vaste clientèle van AudioXperience zich bevindt in de categorie van het - zeg maar - hogere hifi-segment dat voornamelijk nog gebruik maakt van de klassieke opstelling cd-speler en versterker.

"De kern van het verhaal is toch ook: kiezen voor gevestigde en bewezen produkten. Niet gaan voor de laatste hypes met alle bijbehorende toeters en bellen."

Veel van deze liefhebbers willen nu de overstap maken naar ‘streaming audio’. “Maar”, zo vervolgt Martijn, “dan komen de vragen: wat is streaming audio nou precies, moet ik dan helemaal via internet gaan, of kan ik nog gewoon gebruik maken van mijn cd-collectie? Op dat soort vragen kunnen wij de klant prima antwoord geven. En een goed antwoord op die ‘streaming behoefte’ vormt de Naim NDX."

"Neem je deze als uitgangspunt van je set, dan heb je gelijk én een dijk van een streamer in je nieuwe audio-keten, én het voelt vertrouwd aan voor een grote groep van onze klanten. Want de reputatie van Naim staat hoog. Dat zorgt meteen voor een laagdrempelige overstap van de oude installatie naar een nieuwe, een aspect dat je niet moet onderschatten. Een aantal mensen weet gewoon nog te weinig af van computers, van een NAS (netwerkopslag, red.), en wat al niet meer. Hebben soms ook helemaal niet de behoefte om dat allemaal zelf uit te zoeken en laten zich op dat vlak graag door ons adviseren.”

Martijn Lavrijsen neemt ons mee in zijn muziek

“Aan de andere”, zo zegt Martijn eerlijk, “kennen we hier ook een groep klanten, die juist heel erg op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van computer in samenwerking met audio. Daar steken wij dan ook weer wat van op.”

MERK

EDITORS' CHOICE