(Gesponsord artikel)HI-VISITOmera

Lekker luisteren

Moerman heeft bij wijze van spreken ook zijn huis mee naar zijn werk genomen. In de winkel is een gezellige luisterhoek gecreëerd, waar je rustig kunt luisteren. "Ik wil dat mensen zich hier op hun gemak voelen", zegt hij. "Ik ben daarom heel kritisch geweest bij het kiezen van een geschikt winkelpand. In Delft heb ik een paar panden bekeken, maar die voldeden niet aan mijn wensen. In de zomer van 2011 zat ik met wat vrienden op een terrasje hier aan de Oude Markt."

"Bij het proosten viel me ineens op dat dit pand te huur was. Niet lang daarna kon ik het glas nog eens heffen. De Oude Markt is rustig, dorps bijna. Mensen kunnen hier ongestoord luisteren. In een groot winkelcentrum dringt er toch meer van de drukte je winkel binnen, dat past niet in een hifizaak."

Bij Omera staat een divers aanbod aan merken, zoals Densen. "Hun filosofie sluit heel erg aan op mijn eigen ideeën over service en kwaliteit", vertelt Moerman. "Dit merk biedt een levenslange garantie, zodat het een klant geen geld gaat kosten als er eens een onderdeel stuk gaat. Van welke speakers ik zelf het meeste geniet? Van de Franse merken: Triangle en Cabasse."

"Uiteraard verkoop ik ook andere merken, zoals Scandyna, Dali, Davone en Elipson. Xavian waardeer ik om de klank, maar ook omdat de speaker grotendeels in eigen huis gemaakt wordt. En natuurlijk ontbreken de designspeakers niet. Je ziet dat vrouwen vaak voor het uiterlijk gaan, al wil ook het mannelijke oog steeds vaker wat. Ik ben er zelf ook niet ongevoelig voor. Neem nu de Ferguson Hill FH007. Wat zijn die doorzichtige speakers mooi en betaalbaar!"

Om een indruk te geven , streamt Moerman vanuit zijn uitgebreide digitale database wat jazzmuziek naar een NAD-versterker die op een set speakers staat aangesloten. Het liefst ziet hij dat klanten hun eigen muziek meenemen, of dat nu op usb-stick, cd, lp of smartphone is. "Ieder persoon kiest het beste vanuit zijn eigen referentiekader", zegt hij. "Soms zoeken mensen niet eens per se hifi en willen ze gewoon een beetje over bluetooth streamen."

"Dat het niet zo super klinkt, maakt hen minder uit. Daar moet ik wel oog voor hebben. Mensen mogen gerust meerdere keren komen luisteren. Als ik klanten beter ken, bied ik hen zelfs de mogelijkheid om apparatuur te lenen. Thuis klinkt het toch het lekkerst."


EDITORS' CHOICE