ARTIKELMarantz

Rotel

Rotel RDG-1520

Bij Rotel konden we wel een aantal leuke primeurtjes noteren. Zo gaat Rotel volop aan de slag met streaming audio. Het merk toonde voor het eerst de nieuwe RDG-1520 internet radio. Inderdaad: op deze tuner kun je alle internetradiostations ter wereld ontvangen. Hetzij via de Wireless Dongle (meegeleverd) hetzij via de optionele ethernet-aansluiting. Een uitstekende geluidskwaliteit zou gegarandeerd moeten worden door het gebruik van een audiofiele Wolfson DAC.
Aan de optimale aansluiting van uw iPod is ook gedacht door Rotel. De RDG-1520 heeft namelijk een iPod aansluiting die rechtstreeks het digitale signaal kan benaderen, en dat, in combinatie met de Wolfson DA,  moet op papier meer dan uitstekend gaan klinken. UpnP met DLNA, een USB-ingang voor een Mp3-spelertje, FM en DAB+ en een RS232 aansluiting maken deze tuner tot een van de meest complete tuners die we kennen. Wat ie gaat kosten? Naar verwachting rond de 1000 euro. U kunt hem op de VAD show voor het eerst in Nederland zien, in November staat hij in de winkel.


Rotel RSX-1500 CD-receiver

We mochten ook nog een andere Rotel primeur aanschouwen: een cd-receiver met internetradio en iPod aansluiting onder de naam RSX-1500. Ook hier wordt weer de Wolfson DAC gebruikt, maar ook de USB-aansluiting, de DAB+ mogelijkheid en de RS232-aansluiting zijn present. Voor de versterking van het signaal wordt gebruik gemaakt van twee klasse-D versterkers van 100 Watt ieder. Met zijn slot-loading mechanism, zijn afgeronde hoeken en zijn geborstelde alumium front is de RSX-1500 een erg fraaie verschijning.

MERK

EDITORS' CHOICE