De set uitgelicht

Redactie HiFi.nl | 01 december 2012 | Fotografie PHOTO40 | Arcam

Even terug naar de voornaamste primeur in deze opstelling, de Arcam A19. Zoals de naamgeving al doet vermoeden, hebben we hier te maken met de opvolger van de bekende A18, die door de engineers van het Britse Arcam doorontwikkeld is naar een versterker met nog meer detail en autoriteit, maar met uiteraard de nodige zorg voor Arcam’s karakteristieke, ‘makkelijke’ karakter.

“De Arcam CD-17,” op zijn beurt, “kennen we al jaren als een van de best klinkende CD-spelers in z’n prijs,” laat Rick’s collega Ton Staphorst optekenen. Een voor de hand liggende keuze dan, als bron in combinatie met de nagelnieuwe A19. Dan de keuze voor de rBlink Bluetooth module, die gevoed wordt uit de versterker. “De rBlinkt stelt je in staat op hoge kwaliteit draadloos te streamen, vanuit elk apparaat met bluetooth, zoals computers, telefoons en tablets.”

Dan het luidsprekerpaar, van de nieuwe Venere-lijn van Sonus Faber. De naam komt van de godin Venus, en staat gelijk aan schoonheid – zowel innerlijk als uiterlijk. De Venere 1.5 is een boekenplankspeaker met standaard, in een ‘Lyra shape’, net als de andere speakers van Venere. Deze kenmerkende vorm is vooral goed te zien aan de bovenkant; de voorkant is breed, de achterzijde smal.

De Venere 1.5 heeft een mid-woofer met een Curv cone en een silk dome 29mm tweeter. De standaard is gemaakt van gehard glas en de verstelbare voet is gemaakt uit aluminium. “De Sonus Faber Venere 1.5 luidsprekers zijn voor ons de nieuwe standaard in deze prijsklasse. Onvoorstelbaar wat deze luidsprekers een muzikaal plezier bij je los maakt!”

Rick Oldersom laat zien hoe je de set via Bluetooth aan kunt sturen

De complete set nog eens uiteen gezet;
Arcam versterker FMJ A19 (€899,-)
Arcam CD-speler CD-17 (€799,-)
Arcam rBlink Bluetooth ontvanger (€199,-)
Sonus Faber Venere 1.5 luidsprekers op stands (€1600,- /set)

Overtuigd raken van de muzikaliteit van deze opstelling? Dan ben je in de Mulderstraat (13-17) van harte welkom bij Hifi Solutions, onlangs nog verkozen tot beste Hifi Winkel van Noord-Nederland.

MERK

EDITORS' CHOICE