Hifi Solutions Stelt Samen: Arcam & Sonus Faber

Redactie HiFi.nl | 01 december 2012 | Fotografie PHOTO40 | Arcam

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om liefhebbers warm te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Voor deze editie van de rubriek reizen we opnieuw naar Amsterdam, waar we ditmaal bij Hifi Solutions in de Mulderstraat welkom zijn. Rick Oldersom en zijn team hebben een heuse primeur aangewend om de komende weken in de spotlight te zetten: de splinternieuwe Arcam FMJ A19, die eigenlijk nog niet eens op de markt is.

De A19 is zeker niet het enige product dat de set bijzonder maakt. Ook de CD-17 speler van Arcam en de rBlink Bluetooth ontvanger worden aangesproken om het paartje luidsprekers aan te sturen. En dat is niet het minste setje speakers: we hebben het hier namelijk over de Sonus Faber Venere 1.5. Totaalplaatje? 3500 euro.

“Deze specifieke combinatie uitgebalanceerde componenten resulteert in urenlang luisterplezier,” is de eerste reactie als we vragen naar de motivatie voor deze samenstelling. “Een rustig en ongedwongen driedimensionaal geluidsbeeld, met detail, maar zonder vorm van scherpte of opdringerigheid.“

Ton Staphorst aan de slag met de set, onze fotograaf 'stiekem' in de weerkaatsing van de Devialet D-Premier aan de muur

MERK

EDITORS' CHOICE