Onder de motor

Jochem Geerdink | 01 november 2012 | Ferrari by Logic3

Tot zover de uiterlijke kenmerken, want we zijn natuurlijk vooral benieuwd hoe de T350 klinkt. Voor de ultieme test plug ik de hoofdtelefoon in mijn iPhone 4 en ga ermee de straat op. Terwijl ik de auto’s langs mij zie razen, hoor ik uitsluitend de strakke drums en stevige gitaarpartij van The Black Keys’ Patrick Carney en Dan Auerbach op hun nummer Little Black Submarines.

Cavallino T350

De sound is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Alsof je thuis in je luie stoel naar muziek luistert in plaats van op een drukke straat. Tot plots het geluid wegsterft en ik me afvraag wat er misgaat. Het blijkt dat ik gebeld word. Ook dat is geen probleem, want het speciale ‘Apple snoertje’ van de uiterst prettig zittende T350 is voorzien van een microfoontje. Je moet het eens proberen, bellen met active noise cancelling. Een heel bijzondere ervaring.

Met een adviesprijs van 359 euro is de T350 het duurste model in de collectie. Het vriendelijkst geprijsd is de P200. Deze is 120 euro goedkoper, maar dat verschil hoor je nauwelijks terug. De duidelijk op de in de pitstraat gedragen oorbeschermers geïnspireerde hoofdtelefoon heeft weliswaar geen active noise cancelling, maar doordat het een over-ear model is wordt een groot deel van het omgevingsgeluid weggenomen.

Scuderia P200

Ondanks zijn opvallende en robuuste uiterlijk, is de P200 veel lichter dan je zou vermoeden. Vooral bij lange luisterbeurten is dat natuurlijk een voordeel. Daarnaast blijkt dat de P200 duidelijk meer basgericht is dan de andere modellen die ik tot mijn beschikking had. Want niet alleen het uiterlijk is robuust, de twee 50mm drivers zorgen eveneens voor een robuuste sound, wat de P200 uitermate geschikt maakt voor het beluisteren van hip hop en R&B. Al klinkt ook muziek met weinig lage tonen nog steeds prima op deze hoofdtelefoon, voor een hoofdtelefoon in deze prijsklasse is de nuance verrassend goed. En voor wie het Ferrari-rood net iets té opvallend is, is het model er ook in een fraaie zwarte versie.

Cavallino T250

Ook de Cavallino T250 (279 euro), die als enige van de geteste modellen ingeklapt kan worden, en Scuderia R200 (249 euro), bieden duidelijk waar voor je geld. Deze modellen hebben weliswaar een meer bescheiden design, dat doet niets af aan het geluid dat de 40 mm drivers voortbrengen. Beide hoofdtelefoons zitten daarnaast erg prettig. De T250 heeft, net als zijn grote broer, een zwarte en geelbruine (Tan) uitvoering, de R200 wordt geleverd in zwart en wit.

Scuderia R200

In de korte tijd die ik had met de vier modellen, raakte ik behoorlijk onder de indruk van Ferrari by Logic3. Over de eerste kennismaking op de Woonbeurs schreef ik dat een Ferrari nu voor iedereen binnen handbereik is. Het was bedoeld als knipoog, maar inmiddels is duidelijk dat de headphones goed vallen op de markt. Het blijft altijd lastig voorspellen, maar Ferrari by Logic3 zou wel eens kunnen uitgroeien tot een serieuze uitdager van Beats by Dr. Dre. En dan niet alleen bij autosportliefhebbers.


EDITORS' CHOICE