Proefrit Ferrari by Logic3 hoofdtelefoons

Jochem Geerdink | 01 november 2012 | Ferrari by Logic3

Tijdens de Woonbeurs konden we er voor het eerst een blik op werpen: de Ferrari by Logic3-reeks. Een serie hoofdtelefoons, in-ears en speaker docks geïnspireerd dóór, en ontwikkeld mét de tot ieders verbeelding sprekende Italiaanse sportautofabrikant.

Van de Nederlandse importeur Audiac kregen we liefst vier hoofdtelefoons uit de lijn in bruikleen. Met als absoluut paradepaardje (pun intented) de T350.

Wanneer je mensen vraagt wat ze associëren met de Formule 1, dan heb je grote kans dat ze als eerste Ferrari noemen. De Italiaanse autobouwer is niet alleen één van de oermerken binnen de koningsklasse van de autosport, het welbekende steigerende paard spreekt ook nog eens flink tot de verbeelding. Vanuit marketingoogpunt en ‘branding’ is het dan ook volstrekt logisch dat de Britse audiofabrikant Logic3 maar wat graag een samenwerking met het merk aanging.

Nu is Logic3 natuurlijk geen onbekende op de markt van bijvoorbeeld accessoires voor audio- en gaming producten, maar op het gebied van hoofdtelefoons was het zeker geen in het oog springend merk. Tot nu dan, want door de samenwerking met Ferrari zijn alle ogen plots gericht op het in 1977 opgerichte bedrijf. De lijn Ferrari by Logic3 werd van de grond af opgebouwd met behulp van enkele van de meest gerespecteerde designers op het gebied van audioproducten. Het resultaat is een brede lijn die bestaat uit zowel in-ear als on-ear hoofdtelefoons en speaker docks.

Dat de samenwerking voor Ferrari meer inhoudt dan puur een naamsverbinding, blijkt wel uit het feit dat de Italianen bij iedere stap van het ontwikkelingsproces betrokken waren. Op die manier wilden zij zekerheid dat de productlijn “de karakteristieke stijl, zelfvertrouwen, trots en flair” van Ferrari in zich opgesloten zou hebben. Daarnaast wilde de renstal slash autoproducent dat de collectie een brede groep consumenten aanspreekt.

Met dat als uitgangspunt reden we naar Nieuwegein om bij de Nederlandse importeur Audiac vier modellen uit de Ferrari by Logic3 lijn op te halen: de P200 Red en R200 Black uit de Scuderia serie en de T250 Black en T350 Tan (geelbruin) uit de Cavallino reeks. Ferrari by Logic3 is namelijk opgedeeld in twee productgroepen: voor de Scuderia serie gold de Formule 1-tak als inspiratiebron, de Cavallino reeks vindt zijn oorsprong in de GT-klasse, de ‘normale’ autotak van Ferrari.

Dat er veel zorg aan de productlijn is besteed, blijkt al snel. Want ongeacht welk type, de hoofdtelefoons zijn stuk voor stuk fraai verpakt in een stevige doos. Daarin bevindt zich een hard etui met het bewuste model en bijbehorende accessoires. Zo worden alle modellen standaard geleverd met een 6,3 mm jack adapterplug en een vliegtuigadapterplug. Daarnaast vinden we in het etui, afhankelijk van het model, twee of drie gevlochten snoertjes.

Vooral met paradepaardje T350 laat Ferrari by Logic3 duidelijk merken dat dit meer dan een kekke gadget is; de geluidskwaliteit is namelijk minstens even fraai als de modellen uit de Italiaanse sportwagenstal. De T350 ziet er niet alleen strak uit, de hoofdtelefoon met active noise cancelling is daarnaast prachtig afgewerkt met hetzelfde leer als dat in de GT-klasse van Ferrari wordt gebruikt.


EDITORS' CHOICE