REVIEWDenon

Mogelijkheden en aansluiten

Marc Brekelmans | 16 november 2012 | Denon

De Cocoon Portable kan ook - via het (wifi)netwerk - muziek afspelen vanaf computers, NAS-drives of andere apparaten, mits daar UPnP server software op is geïnstalleerd. Mijn iTunes bibliotheek werd via de Twonky Server software op de iMac meteen gevonden en ook de Synology NAS in de meterkast kwam zonder problemen als server beschikbaar.

Aan de achterzijde is goed te zien dat de Cocoon Portable op een vierkant voetje is geplaatst. Handig om de aansluitingen in onder te brengen, maar ook zeer nuttig voor de stabiliteit van de Cocoon Portable. Van links naar rechts vinden we daar een DC-aansluiting voor de netspanning, een Aux-ingang met 3.5mm mini-jack aansluiting, een LAN Netwerk-poort, een NetLink en een WPS knop voor het instellen van het draadloze netwerk, een loudness toets en een aan/uit-schakelaar. Uiterst rechts zien we nog een open vakje waar je de meegeleverde afstandsbediening in kunt plaatsen. Centraal bovenaan de achterzijde zit een lekker ruim handvat dat een goede grip heeft. Op de bovenkant van de Cocoon zien we nog een viertal aanraakgevoelige bedieningstoetsen. Niet zichtbaar, maar wel aanwezig, is een Li-Ion accu die de Cocoon Portable tot 5 uur muziek weer laat geven zonder dat hij met een stopcontact verbonden is.

In de doos vinden we naast een Engelstalige en een Nederlandstalige Quick Setup Guide ook nog een netwerkkabel, een stroomadapter met netsnoer, een uitgebreide handleiding (ook in het Nederlands) op CD-rom en het afstandsbedieninkje.

Nog een Cocoonig kunstobject waarin we de oorsprong van het ontwerp terugzien

De Cocoon Portable voelt degelijk aan en weegt een gezonde 3,3 kilogram. Het begrip portable mag dus wel met een korrel zout genomen worden. De Denon is duidelijk bedoeld om tussen meerdere stationaire posities verplaatst te worden, niet om mee aan de wandel te gaan. Bij het verplaatsen moet je overigens goed opletten dat je de bedieningstoetsen aan de bovenzijde niet raakt. Die zitten redelijk dicht op de handgreep waardoor je onbedoeld een bedieningscommando kunt geven. Ondanks dit ergonomische foutje moet gezegd worden dat de Cocoon Portable er erg goed uit ziet. Blijkbaar zijn we daarin niet de enige: de Cocoon Portable draagt met trots de prestigieuze Red Dot Design Award. De Cocoon Portable is overigens, in tegenstelling tot zijn grotere broer Cocoon Home, uitsluitend in het zwart leverbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE