REVIEWDenon

Denon DSD300 Cocoon Portable

Marc Brekelmans | 16 november 2012 | Denon

Bij de term Cocoon denk ik meteen aan Cocooning: gezelligheid scheppen in de huiselijke omgeving. Open haard aan, goed glas wijn onder handbereik en een sfeervol muziekje op de achtergrond. Maar deze Cocoon Portable heeft weinig met Cocooning te maken. Het is een actief type dat er graag op uit trekt en niet bang is voor een paar regendruppels.

De Cocoon Portable doet me wat vormgeving betreft denken aan een ongepeld apenootje: de voor- en achterzijde lopen beide met een boog naar achteren, waarbij de uiteinden dikker zijn dan het midden van het apparaat. De bol uitlopende uiteinden bevatten twee 100 millimeter full-range luidsprekers, in het midden is een OLED display op een uitschuifbaar iPod-dock gemonteerd. Apple iPod's en iPhone's tot de generatie 4S kunnen rechtstreeks op de 30-pins connector gedockt worden. En de iPhone 5 dan? Geen nood...de Cocoon Portable is voorzien van Apple AirPlay waardoor het draadloos afspelen van muziek uit de iTunes bibliotheek geen enkel probleem is.

Het front is voorzien van een stevig metalen gaas, waarin alleen het al genoemde display en een zilverkleurig Denon logo zichtbaar zijn. Bijna dan, want er zit ook nog een haast onopvallend rubberen dopje in het front gemonteerd dat een gedockt iDevice een zacht steuntje in de rug geeft. De grille van de Cocoon Portable en de achterkant van je iDevice blijven daardoor krasvrij. Het rubberen dopje fungeert ook nog als trillingsdempertje zodat je iDevice niet gaat resoneren met de grille van de Cocoon Portable.

Voor wie wel eens in Chicago geweest is; wellicht was deze Bean een bron van inspiratie voor Denon? (via Panoramio)

MERK

EDITORS' CHOICE