Linn en Vivid Audio

Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2012 | Fotografie PHOTO40 | Linn

Dan de keuze voor de luidsprekers, want met een bron alleen zijn we er nog niet. Die is zoals gezegd gevallen op een setje V 1.5 luidsprekers van Vivid, die we overigens ook al eens uitgebreid getest hebben. 'Net als bij zijn grote broer (de B1, red.) het geval is, vraag ik me tijdens het luisteren meermaals af waar de luidsprekers gebleven zijn - zo goed weten zij zich onzichtbaar te maken,' zo schreef onze auteur in zijn conclusie. 'Ze verdwijnen in het grote, open, losse beeld dat ze zelf creëren.'

"Vivid Audio is een relatief jong luidsprekermerk," vertelt Alex, "dat zich in korte tijd bij veel critici als favoriet heeft bestempeld. En niet voor niets...Laurence Dickie is namelijk ontwerper van deze luidsprekers. In zijn verleden heeft hij veel werk gedaan voor Bowers & Wilkins, en de meest baanbrekende ontwerpen daar komen van zijn hand. Denk aan de B&W Matrix en Nautilus. Met deze ontwerpen probeerde Laurence, toen al, luidsprekerkasten te creëren die zoveel mogelijk vrij zijn van reflectie en resonantie."

"De modellen die Vivid Audio nu produceert, zijn doorontwikkelingen op ditzelfde idee; Een luidsprekerkast moet vrij zijn van reflecties en resonanties en de Vivid luidsprekers hebben daarom allen zo’n karakteristieke, organische vorm. De Vivid V1.5 is het kleinste model in de reeks, en zeker geen simpel designluidsprekertje - ondanks dat veel mensen die het merk niet kennen dat helaas wel denken."

Beide bedrijven, Linn Products en Vivid Audio, hebben veel gemeen, zo besluit Alex. "Zowel de ontwikkeling als productie gebeurt vrijwel volledig binnenshuis. Linn bouwt zelf de behuizingen, is volledig verantwoordelijk voor hun software en ook de fabricage van de (smd)printplaten doen ze zelf. Bij Vivid gaat het er niet heel anders aan toe. Luidsprekerkasten en zelfs de drivers worden binnenshuis ontwikkeld en gefabriceerd."

"Die filosofie en werkwijze blijft uiteindelijk de enige manier om volledige controle te houden op kwaliteit en productieproces. Een geluidssysteem moet niet alleen goed klinken en gebruiksvriendelijk zijn, bouwkwaliteit en dus ook de betrouwbaarheid vinden we bij Concerto minstens zo belangrijk. Het maakt het systeem ook duurzaam."

Wil je na deze toelichting zelf eens ervaren hoe deze set klinkt? Dan kun je de komende weken bij Concerto Audio in Amsterdam terecht, je vindt ze op onderstaand adres. En wist je dat Concerto Audio al eens in onze Hi-Visit rubriek voorbijgekomen is?

Concerto Audio
Utrechtsestraat 40
1017 VP Amsterdam 
T: 020 - 622 2856 (audiowinkel)
T: 020 - 624 5467 (cd-winkel)
E: info@concerto-audio.nl
Website / Special Page

En kijk ook eens op de Concerto Audio Facebook-pagina

MERK

EDITORS' CHOICE