ARTIKEL

Audioclub Oost-Brabant

Bert Dekker | 02 augustus 2007 | Fotografie Bert Dekker

Jan blijkt actief lid te zijn van de Audioclub Oost-Brabant (AOB) waar hij sinds kort de nieuwe secretaris en voorzitter van de demo commissie is. Deze club bestaat ondertussen ruim 5 jaar en heeft door een goede start een stevig fundament gekregen. De AOB kent ongeveer 45 leden en iedere derde donderdag van de maand is er een activiteit. Het doel is onder andere het organiseren van luistersessies, demonstraties en audio gerelateerde lezingen voor de leden. Tijdens de drukbezochte clubavonden staat de muziek en de apparatuur waarop dit wordt afgespeeld centraal.

Jan legt uit: “Ik ben reeds vanaf heb begin lid van de AOB. Door een aardige bijkomstigheid kende de AOB een vliegende start. De vriendin van de toenmalige voorzitter was werkzaam bij het Zondagsnieuws. Er kon derhalve ook veel gebruik gemaakt worden van de publicitaire mogelijkheden die dat bood! Van het begin af aan kende de AOB al een ledenaantal van ongeveer 40 muziek- en audioliefhebbers. Stuk voor stuk fanatieke mensen die niet alleen iets hebben met de betere audio maar bovenal met muziek.”

Zijn vriendin die er helaas vanavond niet is blijkt ook nog eens een actieve rol te spelen in de AOB. Jan: “Mede dankzij haar opleiding communicatie zorgt zij voor een goede PR voor onze club en de ervaringen die ze hierin opdoet kan zij zeker tijdens haar opleiding gebruiken. Dat is echter niet de enige reden van haar actieve participatie: ze heeft daarbij zelf ook veel plezier in mijn hobby. Ze luistert ’s avond regelmatig op de bank in de woonkamer mee met Jan. Regelmatig hebben we ook discussies over muziek en muziekweergave. We zijn ongeveer twee jaar geleden gaan samenwonen en bij het “in elkaar schuiven van” onze muziekcollectie bleek al snel dat we voor een belangrijk deel dezelfde muzieksmaak hadden. Het was een aangename verrassing te constateren dat we weliswaar veel cd’s hadden van dezelfde artiesten maar dat we net andere cd’s hadden. Hierdoor is onze muziekcollectie flink uitgebreid.”


EDITORS' CHOICE