Zetje

Eric de Boer | 15 februari 2007 | Fotografie Eric de Boer

De tweede luisterruimte was gereserveerd voor het team van Dynamic Solutions en was opgedeeld in twee sets. De eerste bestond uit twee Magnepan MG.12 magnetostatische luidsprekers, aangestuurd door een Mimetism 15-1 versterker en 20.1 cd-speler, een Bluenote Bellavista Signature draaitafel met Borghese arm en een Lyra Argo element. Als voortrap diende een Blue Amp model 42. Verfijning en controle zijn de sleutelwoorden in het geluid. Openheid zoals een magnetostaat betaamt, met een laag dat doet vermoeden dat je naar een conventionele speaker luistert.


Luisteren bij Dynamic Solutions

Zowel digitaal als analoog heeft de versterker geen enkele moeite om de speaker aan te sturen en te voorzien van voldoende stroom om de vliezen in beweging te krijgen. Als Rick Paap het binnenwerk laat zien valt de enorm strakke afwerking van de Mimetism componenten op. Duidelijk een product met liefde gemaakt.

Klik hier voor een vergrote afbeelding
Mimetism (klik voor het grotere plaatje)

Evenals de door Paap ontworpen Master Contemporary C luidsprekers die de tweede set aanstuurde, trouwens! Een Aesteticx set bestaande uit de Rhea phonopre, Calypso linestage en een Atlas eindversterker, allen voorzien van (stuur-) buizen met als loopwerk de voor mij onbekende platenspeler D.P.S., wat staat voor Das PlattenSpieler.


Master Contemporary C

Het Lyra Argo I element netjes afgemonteerd in een luxe Graham Phantom arm zorgde voor een mate van verfijning. Net als vele bezoekers was ik onder de indruk van de enorme geluidsdruk die de Master’s neerzetten. Zonder verlies aan tonen werd de niet al te kleine ruimte gevuld door muziek, waarbij de speakers bijna wegvielen in het geluidsbeeld. Losjes zorgen Paap en zijn medewerkers voor een fijne diversiteit aan muziek die –hoewel soms op een hoog volume weergegeven- zorgde voor een intense luisterervaring. Ook Master en D.P.S. smaakt naar meer.


Das PlattenSpieler

In de achterste luisterruimte was Monitor Audio Nederland vertegenwoordigd. Als importeur van o.a. Transrotor moest er natuurlijk een Zet 1 staan, op een set Roksan en Monitor Audio GS20 speakers. De versterking kwam uit de M-serie Caspian, bestaande uit twee monoblokken en een pre-amp, zo ook de cd-speler. Als phono voortrap stonden de Roksan DX2 PhonoSe Reference en later de mooie maar oh, zo uitgebreide Leema Acoustics Cygnus Universal Phono Stage ter beschikking.


Transrotor ZET-1

Vooral de laatste trok erg de aandacht door een erg prettig geluid. Deze trap heeft dan ook een keur aan instellingen, allen digitaal, zonder het analoge geluidsbeeld te beïnvloeden. Heb je dan ook nog een bepaalde oudere plaat, dan heeft de Leema 80 voorinstellingen om die LP goed weer te geven, al dateert het album uit 1935, alles staat erin! De cd speler vertoonde af en toe een tikkeltje scherpte, wat door de importeur werd bevestigd; er is al een nieuwer type met een ander loopwerk op de markt, waarbij dit euvel verholpen zou zijn. De Zet 1 maakte zijn reeds opgebouwde reputatie waar, alhoewel het erg jammer was dat het standaard element niet vervangen was door één uit een meer bijpassende klasse. We luisterden dus naar een Goldring MM element (1006) ter waarde van 60 euro op een voortrap van 8000 euro. De verhouding was dus niet helemaal gelijk…


De complete set bij Monitor Audio (op de voorgrond de Leema Acoustics Cygnus)

Gelukkig maakten de rust in deze kleinste ruimte, de goede sfeer en niet te vergeten de prettige klank van de GS20 speakers dat veel bezoekers hier even tot rust konden komen. De heldere uitleg en bezielde medewerkers van Monitor Audio hebben zeker bijgedragen aan een positieve luisterervaring bij veel bezoekers. Ook was dit veruit de goedkoopste set van de show, en dan is het een prestatie om zo’n goede indruk achter te laten.


EDITORS' CHOICE