ARTIKEL

Harman Group - Epson - TEAC/Esoteric

Redactie HiFi.nl | 15 september 2005
Harman Group

De Harman Group heeft als fabrikant van high-end, hifi en car hifi flink uitgepakt om zich te presenteren op deze IFA. Een complete home cinema volgens het Synthesis systeem van JBL betekent een filmervaring op topniveau, waarbij alle luidsprekers, inclusief vier (!) 18" inch subwoofers volledig zijn weggewerkt in het interieur. De totale ruimte is akoestische aangepast en geoptimaliseerd en voor het beeld wordt met DVD een uiterst overtuigende demo neergezet in samenwerking met Screen Research en Runco projectors. Als bron werd een video-server ingezet waar een 300-tal aantal DVD’s in kunnen worden opgeslagen. Dit is niet zomaar een thuisbioscoop, dit is een waar statement, een ‘Absolute Referenzklasse’!

IFA 2005 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (

De scenes uit ‘House of the Flying Daggers’, ‘Open Range’ en ‘The Incredibles’ nemen mij volledig mee en jammer genoeg duren dan de scenes gewoon te kort en moeten we afscheid nemen. Als noviteit bij Harman International vinden we hier ook de nieuwe Concerta serie van Revel. Deze prachtig vormgegeven luidsprekerserie vult de harten van zowel hifi als home-cinema minnend publiek. De afwerking is van hoogstaand niveau zoals we deze terug hebben gezien in de Performa serie. Het geluid is gedetailleerd, neutraal en pittig. Na 3 jaar ontwikkeling wordt ook op de IFA de nieuwe Cascade serie van Infinity gepresenteerd. In een speciaal ingerichte cinema vinden we deze bijzondere luidspreker met rechthoekige woofers en een vormgeving die niet zal misstaan in vele moderne huiskamers. Op een set met een Lexicon MC-4 processor, Lexicon RT-20 DVD-speler en LX-7 eindversterking worden wij als bezoeker getrakteerd op een sterk staaltje 7.2 cinema en muziek. Met verbazing wordt er geluisterd en enthousiast gereageerd op deze nieuwe luidspreker. Chapeau voor Infinity!


Epson

Epson liet voor de IFA al weten wat de nieuwe productlijn zou zijn voor eind 2005 en begin 2006. We vinden op de stand o.a. de nieuwe top op het gebied van LCD-projectoren in de vorm van de TW600 projector. Met zijn 1280 x 720 resolutie en 3 LCD panelen zal deze hoge ogen gooien op de prijsklasse beneden 3500 Euro. Verder vinden we hier de all-in-one Moviemate die niet alleen een projector behuist, maar tevens een DVD-speler en een paar luidsprekers herbergt, alles voor een lifestyle minnend gezin dat graag een groter beeld wil projecteren.

IFA 2005 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo


TEAC/Esoteric

Dit ‘spin-off’ high-end merk van TEAC liet nogal wat modellen zien. Hieronder natuurlijk de DV-50S, UX-1 en UX-3 multispelers, de X-1 SACD-speler en de G-0 Master Clock Generator, die als super-klok kan worden toegevoegd aan de meeste Esoteric modellen. De P-70/D-70 CD-combinatie is inmiddels alweer opgevolgd door een P-01/D-01 SACD/CD loopwerk/DA-convertor met een ongetwijfeld NOG exotischer prijskaartje.


EDITORS' CHOICE