ARTIKEL

Heftig gedraaid

Michel Hazen | 25 augustus 2005

De Top 10 van Michel HazenJack Johnson – On and on
 
Jack Johnson heeft onlang met ‘Sitting and waiting’ een hit afgeleverd. Deze CD is een ultieme relax CD waarbij het rustige stemgeluid van Jack Johnson vergezeld wordt van meerdere muzieksoorten. Opgenomen bij de ‘Mango Tree’ studio op Hawaii. Kan het nog meer no worry be happy zijn? Een ‘close mike’ opname en hij zit echt ‘op je schoot’ als je deze CD draait.

klank: Goed/uitstekend
genre: Pop/vocal
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenRobbie Williams – Swing when you’re winning
 
Geweldige CD van Robbie in de swing stijl van Sinatra, Dean en Davis Jr. Degene die nu nog ‘Take That’ associaties heeft bij Robbie heeft jarenlang niet opgelet. DE meest veelzijdige artiest van dit moment.

klank: Goed
genre: Swing/Jazz
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenThe Commitments
 
De DVD staat ook in mijn top 10 en de CD in mijn meest gedraaid lijst. Fantastische film, heerlijke muziek. Helemaal goed.

klank: Goed
genre: Soul
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenTracey Chapman – Collection

Deze CD is voor mij altijd een rustpunt: recht vanuit het hart, maatschappijkritisch en melancholisch gezongen. Een ‘wat-is-nu-eigenlijk-echt-belangrijk moment. Zonder sterallures en volledig puur. Tegenpool van Mariah Carey…gelukkig.

klank: Goed/zeer goed
genre: Vocal
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenDonald Fagen – Kamakiriad
 
Donald Fagen is als helft van Steely Dan en als solo artiest bovenaan in de ‘voedselketen’ te plaatsen. Beroemd en berucht zijn de verhalen met betrekking tot de perfectie die in de opnames gelegd wordt. En dat is te horen: nummer 4 ‘Snowbound’ gebruik ik vrijwel altijd als referentienummer voor mijn hardware recensies.

klank: Uitstekend (een van mijn referentie CD’s)
genre: Pop
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenYello – Essential
 
Meest gedraaid in mijn auto. Yello is helaas een beetje van het toneel verdwenen ondanks dat hun muziek nog regelmatig in films voorkomt. Knettergek duo met foute snorren maar met audiofiele oren gezien de opname kwaliteit. Dit is de duurste CD in mijn collectie want het heeft me meerdere snelheidsbekeuringen opgeleverd.

klank: Goed/uitstekend
genre: Tsja…Electronic pop?
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenGeorge Michael – Patience
 
Ik vrees dat het een van de laatste CD’s van Michael is en de titel geeft aan dat het inderdaad een tijdje wachten was voordat deze CD uitkwam. Wel de moeite waard overigens.

klank: Goed
genre: Pop
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenJamie Cullum – Twentysomething
 
Natuurlijk is Jamie commercieel gehyped maar mogelijke reserveringen over zijn talent zijn onterecht, zeker als je hem op Nordsea Jazz hebt zien optreden. Als een opgevoerd brommertje gaat hij te keer en ik vind het prachtig. Volledig analoog opgenomen CD ook nog.

klank: Goed
genre: Jazz
formaat: CD

 

 

IDe Top 10 van Michel Hazenndia.Arie – Acoustic Soul
 
Goede CD met de prachtige soulstem van India.Arie. Betrokken teksten van een zangeres die wederom bewijst dat echte soul en een donkere huidskleur op hetzelfde gen zitten.

klank: Goed
genre: Soul
formaat: CD

 

 

De Top 10 van Michel HazenSara K. – Hobo
 
Sara komt uit op het Chesky label dat eigenlijk garant staat voor audiofiele opnamen. Ik kocht deze CD voornamelijk voor recensie werk vanwege de opnamekwaliteit maar hij blijft toch regelmatig in mijn CD speler hangen omdat het gewoon lekkere muziek is.

klank: Uitstekend
genre: Vocal
formaat: CD


EDITORS' CHOICE