ARTIKEL

De Top 10 van...Michel

Michel Hazen | 25 augustus 2005

De muziek- en film collectie van hardware auteur Michel Hazen is behoorlijk breed: van klassiek (Albinoni) tot rock (ZZ top) en van cult films (Festen) tot gelikte hollywood SF producties (Star Wars). Zijn muzikale voorkeur gaat uit naar fusion, acid jazz en smooth jazz en qua film naar oorlogsfilms met een realistische historische achtergrond.


Top 10 Michel HazenElvis Costello & Burt Bacharach – Painted from memory

Fantastisch album waarbij de stem van Costello de mierzoete uitgestrekte klanken van Bacharach eigenlijk niet goed weet te volgen. Volledig 100% ‘over the top’ geproduceerd en mijn absolute favoriet!

klank: Goed
genre: Easy listening
formaat: CD

 

 

GTop 10 Michel Hazeneorge Duke – After hours

Volgens mij het minst gewaardeerde album van George Duke waarbij hij alleen de gebeurtenissen van thuis komen na een dag werk tot de volgende ochtend (en alles daartussen) beschrijft. OK, klinkt saai, weet ik, maar het luistert eigenlijk hartstikke lekker.

klank: Goed/zeer goed
genre: Smooth jazz
formaat: CD

 

 

Top 10 Michel HazenIncognito – Best of

Naar mijn mening de meest swingende band die er is met een herkenbaar maar ook afwisselend geluid. Heerlijke koperblazers en basloopjes. Als ik ze zou kunnen betalen zouden ze op al mijn feestjes en partijen komen optreden.

klank: Goed
genre: Acid jazz/dance/funk
formaat: CD

 

 

Top 10 Michel HazenLevel 42 – The early tapes

Niet een van mijn eerste muzikale aankopen van Level 42, maar wel de enige LP die ik van Level 42 heb. Ik was vanaf het begin een fan van Mark King en band en heb jarenlang geprobeerd wat basloopjes na te kunnen spelen…volledig tevergeefs overigens.

klank: Matig (echt ‘early tapes’)
genre: Pop/funk
formaat: LP

 

 

CTop 10 Michel Hazenhris Isaak – Baja sessions
 
Het onmiskenbare wat sombere stemgeluid van Chris Isaak weet me iedere keer te grijpen. Ik heb vrijwel alle CD’s van hem maar de Baja Sessions vind ik een van de mooiste.

klank: Uitstekend
genre: Pop/vocal/blues
formaat: CD (HDCD)

 

 

Top 10 Michel HazenJonathan Butler – Do you love me?

Een CD om rustig van te genieten met een glaasje wijn op de bank. Muzikaal niet erg spannend maar wel lekker om te luisteren en te ontspannen. De ultieme ‘liftmuziek’? Misschien wel maar ik druk nog een keer op de knop voor nog een ritje.

klank: Uitstekend (een van mijn referentie CD’s)
genre: Easy listening
formaat: CD (HDCD)

 

 

Top 10 Michel HazenFrank Boeijen – Het mooiste en het beste

Hoewel ik geen groot liefhebber van Nederlandstalige pop ben maakt Frank Boeijen met zijn teksten en muziek een flinke dosis emotie bij mij los. Teksten over de uithoeken van gevoelens die je niet in een sombere bui moet horen…maar gelukkig heb ik die niet zo veel.

klank: wisselend, matig tot redelijk
genre: Nederlandstalig
formaat: CD

 

 

Top 10 Michel HazenMaxwell – Maxwell’s urban hang suite

De andere CD’s van Maxwell ‘Now’, ‘Embrya’ en ‘MTV Unplugged’ draai ik ook erg veel maar deze blijft mijn lieveling. Misschien ook omdat het mijn kennismaking met zijn muziek was. Als persoon een behoorlijk ‘vage vent’ maar muziek om urenlang van te genieten.

klank: Goed/uitstekend
genre: Smooth soul/lounge
formaat: CD

 

 

Top 10 Michel HazenSade – Best of
 
Iedereen mag het passé of clichématig noemen maar ik kan hier al heel lang met plezier naar luisteren. Heerlijke muziek met een hoog ‘waar is de slaapkamer’-gehalte.

klank: Goed
genre: Smooth soul
formaat: CD

 

 

Top 10 Michel HazenWill Downing – Moods
 
Wat voor Sade geldt, geldt eigenlijk ook voor Will Downing. ‘Tis allemaal wat zwijmelachtig, smooth, wat glad maar als je toch vaak naar deze CD pakt mag ‘ie voorkomen in mijn top 10. Best een leuke cover van ‘I can’t make you love me’ ook.

klank: Goed
genre: Easy listening
formaat: CD


EDITORS' CHOICE