ARTIKEL

Heftig gedraaid


Luc van Gaans | 19 mei 2005

Luc van GaansGlobal Kryner - Global Kryner

Onlangs gerecenseerd voor HIFI.nl. Fantastische plaat van een fantastische Oostenrijkse groep. De schijf ligt momenteel vaker in een/de cd-speler dan in de daartoe bestemde doos. Vooralsnog een persoonlijke gril, maar niet ondenkbaar een kandidaat voor mijn persoonlijke top 10.

klank: goed
genre: tirolerpop
formaat: cd


Luc van GaansThe Beatles - Past masters volume two

De verzameling Beatles-singles vanaf ‘Day Tripper’ (1966) en daarmee een ijzersterke compilatie met vrijwel uitsluitend klassiekers. Hoogtepunt is Hey Jude, mijn favoriete Beatles liedje. Had eigenlijk in de persoonlijke top 10 gemoeten maar welke Beatlesplaat niet? Deze wordt gewoon veel gedraaid!

klank:
goed
genre: popmuziek
formaat: cd


Luc van GaansElvis Costello - North

Hebben we bezoek, gaan we lekker eten, willen we gewoon een mooie plaat horen, heb ik zin om mee te zingen? Ik pak deze cd al bijna blindelings uit 1 van mijn Ikea Robin kastjes. Zeer sfeervol. Goed gedaan Elvis!

klank:
zeer goed
genre: jazz/pop
formaat: cd


Luc van GaansBrian Wilson - Smile

Ook recentelijk gerecenseerd op HIFI.nl. Meesterlijk album met een meesterlijke geschiedenis. Een hoop over te doen geweest, maar het resultaat is er dan ook naar. Geweldig mooie muziek om te luisteren. Top 10 aller tijden kandidaat, voorlopig eerst nog veel draaien.

klank: zeer goed
genre: popmuziek
formaat: cd


Luc van GaansBen Folds - Rockin` the suburbs

Schitterend solo werk van een in Europa nauwelijks bekende Amerikaanse popmuzikant. Speelt alle instrumenten zelf op de cd. Bevat juweeltjes als ‘The Luckiest’, ‘Gone’ en ‘Carying Cathy. Erg Amerikaans, maar ook erg mooi. Eens gedraaid, blijvend gedraaid.

klank: goed
genre: popmuziek
formaat: cd


Luc van GaansFrank Sinatra & Count Basie Bigband - It might as well be swing 

Vrije ochtend, bakje koffie, lekker broodje, Frank Sinatra & Count Basie over de boxen. Komt nogal eens voor in huize van Gaans de laatste jaren. De lp ooit gekocht op een rommelmarkt voor 1 gulden, maar heeft zijn geld al oneindig meer opgebracht.

klank: goed
genre: jazz
formaat: cd


Luc van GaansCount Basie Bigband - Atomic Basie

Eigenlijk hetzelfde verhaal als nummer 6 in deze top 10, maar dan zonder Frank Sinatra. Wordt veel en hard gedraaid in de auto (keurig C3-tje). Weer eens wat anders dan zware-house-boem-boem-gedreun vanuit een Opel Mantra met geblindeerde ramen.

klank: goed
genre: jazz
formaat: cd


Luc van GaansThe Beatles - Anthology 2

Van alle Beatles-bootlegs met ondeugend illegaal getapte Beatles outtakes, is dit de allerbeste en nog officieel ook!! EMI stak alle verzamelaars de loef af door toch nog met een aantal verassingen te komen. Nummer 2 is de sterkste dubbelaar van de 3 en daarom veel gedraaid.

klank: goed
genre: popmuziek
formaat: cd


Luc van GaansThe Corrs - Unplugged

Gaat standaard mee op vakantie en niet alleen omdat de Corrs ook leuk zijn om naar te kijken. Daar heb je in de auto namelijk helemaal niks aan. De muziek is erg melodieus, fris en heeft een hoog meezinggehalte.  

klank: goed
genre: popmuziek
formaat: cd


Luc van GaansNew Cool Collective - The best of...

Deze band swingt enorm. Zo enorm dat ik The best of… met grote regelmatig in mijn cd-speler swing om hem te luisteren. Dat het ook nog eens een zomergevoel oplevert is alleen maar meegenomen.

klank: goed
genre: jazz
formaat: cd

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »