Richten we onze aandacht naar de op hifi toegespitste locaties als het Alexis Park en St. Tropez, daar waar hotelkamers zijn ingericht als luisterruimtes, zien we ander beeld dat toch overeenkomsten biedt. Het begint bij het leeghalen van de hotelkamer. Dan houd je een kale, en omdat het de USA is, vooral beige smakeloze ruimte over. Bij binnenkomst aan de linker of rechter zijde een deur naar de badkamer. In de meeste gevallen wordt de ook in stemmig beige uitgevoerde natte cel gebruikt als opslag. Vele dozen en wat al niet laten nog net het toilet en als je geluk hebt de wastafel vrij. Afhankelijk van het type kamer kan er ook een open keuken zijn met een eetbar.
In de meeste gevallen staat dan als eerste een bank in luisterpositie. De bij de kamer behorende bank is uitgevoerd in een bij de beige inrichting passende lodengroene of anderszins stemmige non-descripte aardetoon. Dit is gewoon een standaard gegeven bij een Amerikaanse hotelkamer in deze prijsklasse. En trouwens, de meeste Amerikaanse huishoudens leven ook met deze kleuren. Jan des Bouvries is hier nog niet doorgebroken.
De bedden zijn verwijderd en laten als bewijs de vastgeschroefde hoofdeinden aan de muur achter. Voor het raam, in de breedte van de kamer wordt de installatie opgesteld. Luidspreker links, luidspreker rechts en een rack met de apparatuur in het midden. Deze opstelling heeft tot gevolg dat de luisteraar, vanaf de bank, recht het daglicht in kijkt. En omdat het Las Vegas is, een lekker fel daglicht. De remedie is dan ook de gordijnen te sluiten, waardoor er dan weer kunstlicht nodig is om nog wat te zien. Zoals hier geschetst is de opstelling van 98% van de exposanten.
Slechts weinigen geven blijk van een creatieve, thinking out of the box, werkwijze. Zij stellen hun waren anders op. Diagonaal of in de lengte van de kamer. Helemaal fraai is de oplossing die we slechts bij één luisterkamer tegenkwamen. Hier stonden de heel bijzondere Rethm luidsprekers 180 graden gedraaid in de kamer ten opzichte van de andere kamers. Bij binnenkomst loop je dus door het geluidsbeeld – tussen de luidsprekers door – naar de luisterpositie voor het raam. Gevolg? Een veel beter beeld, zowel visueel als gehoormatig. Komt deze invalshoek voort uit het feit dat de ontwerper van de Rethms, Jacob George, uit India komt?
De meeste, veruit de meeste kamers zijn dus als boven ingericht. Er is geen smaak of kraak aan toegevoegd. Slechts bij een uitzondering is er een plant te ontwaren of een vrolijke wandversiering.