ARTIKEL

Fabrieksinstellingen

Na een ISF calibratie ziet u namelijk de film op uw televisie, projector, plasma of lcd paneel etc., zoals de regisseur en filmmakers deze bedoeld hebben en niet zoals de fabrikant van de weergever u dit wil laten zien. Bijkomend voordeel is dat de levensduur verlengd zal worden van de weergever. Opmerkelijke statements nietwaar, want waarom zou uw televisie of projector verkeerd zijn afgesteld?

Wanneer u naar een winkel gaat om een televisie, lcd of plasma paneel te kopen, zult u snel opmerken dat er daadwerkelijk veel verschil zit tussen de onderlinge merken, zeker wanneer deze allemaal naast elkaar hetzelfde beeld weergeven. De fabrikant van de weergever houdt namelijk rekening met uw smaak. Ja, u leest het goed: smaak! Consumententesten hebben eerder aangegeven dat veel mensen houden van een beeld met warmere kleuren of juist een beeld met een ‘digitale’ look, waar de kleur blauw de boventoon voert. Verder willen we graag een scherp beeld zien, waarbij de randen van objecten duidelijk zijn afgebakend. Natuurlijk heeft de fabrikant hier ook aan gedacht, waardoor er een sharpness instelling op de TV aanwezig zal zijn.

Wat uiteindelijk volgt na de aanschaf van die televisie of projector is dat de weergave van hoge resolutie media, waaronder bijv. DVD niet die kwaliteit geeft, zoals u deze had verwacht. Een gemis aan detail, kleurstellingen die te hard of juist te zacht zijn, digitale foutjes die veel meer in het beeld aanwezig zijn, maar ook een te donker of juist te licht beeld, waardoor de zwart- of witwaardes niet kloppen.

Hoe werkt... ISF calibratie?
Uw televisie wordt "kaal" geleverd, met vaak de verkeerde instellingen...


EDITORS' CHOICE