Steinway Lyngdorf System S Surround in New York

Steinway Lyngdorf, de bekende high end audiofabrikant die onlangs het Model D (176.000 euro..) in Amsterdam presenteerde, en SavantSystems, leider in Apple-based automatisering en mediasystemen, stellen samen het vorig jaar gelanceerde S-Serie audiosysteem voor in het New Yorkse Experience Center van Savant.

Steinway Lyngdorf en Savant hebben samengewerkt om het audiosysteem te upgraden voor demonstraties in een tijdelijk theater ontworpen door specialist Theo Kalomirakis. Net op tijd, want deze week vond in New York de CE Week plaats, de (inmiddels jaarlijkse) Consumer Electronics Weeks die vrijdag zijn laatste dag beleefde. De CE Week is een conferentie verspreid over de gehele stad, en niet zozeer een trade show zoals CES in Las Vegas dat is, maar meer een netwerkevenement met presentaties, lezingen en in dit geval demonstraties zoals Steinway Lyngdorf en SavantSystems in het Experience Center verzorgden.

Het tijdelijke high end home cinema theater is slechts een klein gedeelte van de volledige showroom van het Experience Center, waarin de systemen van Savant geĂŻntegreerd zijn om zowel thuissituaties als een commerciĂ«le omgeving na te kunnen bootsen. “We are thrilled to be able to showcase and seamlessly integrate Steinway Lyngdorf’s S – Series in the SavantExperience Center, bringing an elegant form factor and exceptional audio quality to movies and music in our hometheater,” legt Jim Carroll, Executive Vice President van Savant, uit.

Het theaterzaaltje telt acht stoelen, die uitkijken op drie S-15 speakers, de enige zichtbare speakers in de ruimte. In de hoeken zijn Model LS Series subwoofers verschanst, de S-16IW surround speakers zijn achter een (akoestisch transparant) kleed verscholen. “It’s been a pleasure to participate in Savant’s SoHo Experience Center from the start and we were thrilled when they asked us to update their home theater with our newest collection,” aldus Peter Lyngdorf. Hij gaat verder door te wijzen op het feit dat deze samenwerking nog maar eens aantoont dat je geen stijl en design 'op hoeft te offeren' als je prestaties wil; dat kan prima samengaan.

Het idee voor de S-serie is afkomstig van de Steinway Lyngdorf Signature reeks, maar er werd een eigen draai aangegeven. De S-serie maakt gebruik van het AER (Ambience Enhancing Radiation) tweeter design. De S-15 speaker heeft een wigvormige lens achter de Air Motion Transformer (AMT), die het geluid transporteert van de achterkant van de luidsprekerkast naar de open zijkanten. Vervolgens wordt het geluid gereflecteerd door de zijwanden van de kamer. Daardoor hebben luisteraars in een kleine ruimte het gevoel dat zij zich een grote ruimte bevinden.

De S-serie bestaat uit de slanke S-15 mid-hoog speakers en de S-210 on-floor twin boundary woofer. De gebruikte cones voor de 5 1/4 "mid-range drivers zijn gemaakt van een zeer licht en stijf aluminium, dat stijver is gemaakt door middel van een speciale behandeling. Een natuurgetrouwe weergave en muzikale bas worden geleverd door de S-210 dual 10 " boundary woofer met tegengestelde drivers die vrijwel alle trillingen van de kast elimineren.

De S-serie dankt zijn geluidskwaliteit aan de combinatie van hoog redement drivers, boundary woofers die een nauwkeurige bas leveren, de Steinway Lyngdorf RoomPerfect technologie en volledige digitale versterking. Door Peter Lyngdorfs revolutionaire RoomPerfect technologie kan het systeem worden aangepast aan de akoestische karakteristieken van elke ruimte, waardoor een optimale geluidskwaliteit wordt verkregen.

Voor een akoestische ervaring combineer je de S-Serie met de SP-1 Stereo procesoor en de juiste selectie van de A1 (2-kanaals) of A2 digitale versterkers (4-kanaals). Wil je liever een filmische ervaring, combineer de S-Serie dan met Steinway Lyngdorf’s P1 Surround Soud Processor en een digititale versterker. De S-Serie heeft verschillende montage opties. Zo kan de S-Serie aan de wand worden gemonteerd, hij kan geplaatst worden in een wand of je kunt hem plaatsen op boekenplanken en kasten. De S-Serie is verkrijgbaar in mat zwart en mat zilver.

Lees ook over de kennismaking die we vorig jaar met de S-Serie hadden

MERK

EDITORS' CHOICE