(Gesponsord artikel)Hi-Visit Remkes beeld & geluid

Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2013 | Fotografie PHOTO40
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 22 juni 2012

Robert Remkes zit inmiddels ruim 25 jaar in het vak. En zijn eigen zaak Remkes beeld & geluid is ook al weer meer dan 10 jaar een begrip. Hoog tijd dus voor een Visit aan Eindhoven.

De specialist is van alle AV-markten thuis, maar paradepaardje is het slimme besturingssysteem Control4. “Wij verkopen een totaaloplossing.”

Robert Remkes pakt zijn iPhone. “Even een kleine demonstratie.” In de bioscoop verdwijnt Wall-E achter sfeervolle rode gordijnen, de rolluiken van de winkel gaan dicht, Peter Gabriel stopt met zingen, de lichten gaan uit, alleen de camera’s blijven aan. Allemaal met één druk op de ‘all off-knop’ op zijn smartphone. “Wil je dat ik ook nog het koffiezetapparaat uitzet?”, lacht hij. Het slimme besturingssysteem van Control4 is een paradepaardje van Remkes beeld & geluid in Eindhoven. Maar hierover later meer.

Klik op één van de foto's voor een virtuele tour van de zaak

Eerst de liefde voor muziek en film, want daar begon het allemaal mee, vertelt Robert Remkes (1967) in zijn winkel, tegen het decor van kleurige schilderijen van de Eindhovense kunstenaar Lex Grote.

U2 & The Godfather
Bands als Dire Straits en Supertramp konden op zijn volle aandacht rekenen. Ook een vroege passie was U2. “Als die naar Nederland kwamen, dan móest ik daar altijd bij zijn.” Ook voor Doe Maar had hij een zwak. “Prachtig, dat typische ritme gecombineerd met de zang.” De sympathieke Eindhovense hifi-specialist heeft uiteraard al kaartjes voor het reünieconcert in oktober in de Gelredome.

Klassieke muziek kwam er later bij. Ook film is een grote passie, zeker als de soundtrack goed is. Van The Godfather heeft hij zowat iedere uitvoering. ‘Hé, is dat niks voor jou, audio-video, jij als muziek- en filmliefhebber?’, vroeg zijn moeder hem enthousiast toen er op het kantoor waar hij werkte een hifi-vertegenwoordiger langskwam.

Dat leek Robert inderdaad wel wat; hij solliciteerde bij Vogelzang, werd aangenomen en werkte veertien jaar bij de hifi-keten. In Eindhoven, maar ook in de filialen in Heerlen en Maastricht. Hij begon als verkoper en eindigde als hoofd van de complete after sales-afdeling. Alle facetten van het vak heeft hij er leren kennen. “Voordat ik bij Vogelzang begon, had ik helemaal geen kennis van techniek, wel een passie voor muziek en film. Maar als je er genoeg interesse in hebt, komt de kennis vanzelf.” Bij Vogelzang maakte Robert zich alle kennis eigen, volgde cursussen en gaf zelf ook trainingen.


EDITORS' CHOICE