REVIEWSimple Audio

Kennismaking Simple Audio Roomplayer 1

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 09 maart 2012 | Fotografie Fabrikant | Simple Audio

Het is nog maar kort geleden dat ik door Michael Huigen van importeur Audiac werd benaderd of ik zin had om eens een keer heel wat anders te ervaren dan de gebruikelijke testen van hoogwaardige stereocomponenten.

Nu sta ik doorgaans overal voor open, maar toen ik hoorde dat het ging om weer een variant op het zoveelste streaming audio product, liep ik in eerste instantie nu niet bepaald over van enthousiasme.

Met lede ogen zie ik namelijk de kentering aan dat de complexiteit van allerlei producten om ons heen alsmaar hoger wordt, terwijl de feitelijke geluidskwaliteit steeds verder lijkt terug te zakken. `Ik begrijp helemaal wat je bedoelt` vertelde Michael aan de telefoon, `maar met deze nieuwe producten, denken we juist deze ongewenste complexiteit te kunnen verminderen en een heel bewuste kwalitatieve meerwaarde aan de markt toe te kunnen voegen`.

Uit Music Emotion - Januari 2012

Zo gezegd, zo gedaan en een week later loop ik dan ook nietsvermoedend en onbevangen de burelen van Audiac in Nieuwegein binnen. Ik word meteen hartelijk verwelkomd door zowel Michael als Sander Janssen en na een verkwikkende kop koffie begeven wij ons naar de mij inmiddels zeer bekende demo-ruimte van Audiac. Bij binnenkomst word ik gevoelsmatig even op het verkeerde been gezet, want ik zou toch een nieuw type streamer komen bewonderen?

Het enige wat ik echter op het eerste gezicht ontwaar is een paar high-end Wilson Audio Sophia 3 luidsprekers, in combinatie met een Ayre AX-7E geïntegreerde versterker. Bekabeling is zoals gewoonlijk bij Audiac van het Amerikaanse merk Transparant en voor de rest is het rack ogenschijnlijk leeg. Sander en Michael volgen grijnzend en licht geamuseerd mijn enigszins verbaasde blik.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Lees ook de kennismaking van HiFi.nl met de Simple Audio Roomplayer


EDITORS' CHOICE