REVIEWKubala Sosna

Magico Q3 luidsprekers, Zanden 6000 versterker en Kubala Sosna Elation! bekabeling

Het is zondag 9 oktober 2011 en mede vanwege de vaak gemoedelijke sfeer bij onze zuiderburen, breng ik een bezoek aan de Brusselse New Music Hifi show 2011. Zoals gewoonlijk wordt er in de verschillende hotelkamers redelijk tot behoorlijk goed gepresteerd, met één zeer positieve uitzondering.

In de grootste zaal op de begane grond staat een op het eerste gezicht best kleine set te spelen. Iets meer dan gemiddeld grote vloerstaande luidsprekers, een geïntegreerde buizenversterker, cd-speler, phonotrap, platenspeler en dat is het.

Uit Music Emotion - Januari 2012

Ik neem plaats in één van de verleidelijk comfortabel uitziende fauteuils die helemaal achteraan in de ruimte staan en ben het volgende moment compleet verloren in het prachtig vrij klinkende en volledig geschoond van hifi artefacten gepresenteerde geluidsbeeld. Zo vanzelfsprekend, homogeen en perfect los van de luidsprekers hoor ik zelfs in topluisterruimtes maar zeer zelden, laat staan op een beurspresentatie.

Even later ontwaar ik als mijn ogen eenmaal aan de gedempte verlichting gewend zijn, een opvallend ontspannen Jan Coenen. Jan is de persoon achter `real high-end` importeurschap Symphony Audio Import en als u de overigens zeer fraaie en verzorgd aandoende website van deze importeur een keer bekijkt, zult u al heel snel zien om wat voor bijzondere producten het hier gaat. Om het even kort samen te vatten gaat het daarbij vooral om producten die vallen onder de omschrijving; beste geluidskwaliteit, compromisloze constructie en top materiaalgebruik, daardoor (zeer) hoge prijzen maar heel opvallend, doorgaans ook een ingetogen uitstraling en vormgeving.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE