NIEUWSDevialet

Devialet Astra en Astra Opéra de Paris: een nieuwe dimensie van audio-excellentie?

Het Franse Devialet heeft een nieuwe versterker uitgebracht genaamd Astra. De Astra herdefinieert volgens de makers de grenzen van hifigeluid met zijn ongeëvenaarde prestaties. De nieuwe geïntegreerde versterker die is voorzien van analoge en digitale ingangen kan 2 x 150 Watt aan acht Ohm vermogen leveren en heeft volgens opgave van de fabrikant nul vervorming en nul verzadiging. Devialet heeft ook een 23-karaat vergulde versie gelanceerd genaamd Astra Opéra de Paris.

Devialet Astra

Er was al de Opel Astra en nu is er ook de Devialet Astra. Zou degene die de naam voor de nieuwe versterker heeft bedacht weten dat er ook enige duizenden auto’s in Europa rondrijden met dezelfde naam? Dat weten we niet en het maakt ook niet zoveel uit. Feit is dat de Devialet met zijn Astra een andere klantengroep tracht te bedienen dan Opel met zijn Astra.

De Devialet Astra is volgens de makers het meest geavanceerde geïntegreerde audiofiele systeem tot nu toe, dat anderhalf decennium aan onderzoek en ontwikkeling integreert in één apparaat. De Astra heeft een analoge cinch-lijningang, een draaitafelingang (cinch) en verschillende digitale ingangen. Verbinding met een netwerk kan worden gelegd met en UTP-kabel of draadloos via WiFi. Devialet biedt een naadloze in-app-bediening en een gloednieuwe geavanceerde configurator. De Devialet Astra is volledig configureerbaar om het beste uit elke geluidsopstelling te halen.

Een vernieuwde softwarearchitectuur benut de kracht van de geavanceerde iMX8-processor, gecombineerd met de nieuwe versie van Devialet Operating System, DOS3. Deze krachtige combinatie verbetert de compatibiliteit van Devialet Astra radicaal en zorgt voor de naadloze integratie van een breed scala aan streamingprotocollen.

Devialet Astra: plat en slank ontwerp

Devialet Astra belichaamt de fusie van vorm en functionaliteit. Terwijl het trouw blijft aan het slanke silhouet, kenmerkend voor de Expert-serie, is het ontwerp van Devialet Astra grondig gemoderniseerd om zowel de esthetiek als de bruikbaarheid te verbeteren. Het ontwerp is sterk gebaseerd op de tijdloze esthetiek van de Art Deco- en Streamline-uurwerken. De Devialet Astra legt de nadruk op minimalisme en behoudt de strakke lijnen van de Expert-reeks, terwijl luxueuze details, die doorgaans te zien zijn in wijzerplaten van hoogwaardige horloges, een belangrijk karakter toevoegen.

Devialet heeft ook een 23-karaat vergulde versie van de Astra gelanceerd, genaamd Astra Opéra de Paris. Die is natuurlijk wat duurder dan de gewone Astra.

Devialet Astra: mix van analoog en digitaal

De Devialet Astra is voorzien van de nieuwste generatie van de fabriekseigen gepatenteerde ADH-technologie, waarmee het breedst mogelijke frequentiebereik wordt ontsloten. Centraal in Devialet’s kerntechnologie, werkt deze technologie door gelijktijdig alle lineariteit en verfijning van analoge versterking (klasse A) en alle kracht en compactheid van digitale versterking (klasse D) te benutten, waardoor Hi-Res-geluid wordt geleverd dat opvalt in zowel impact als precisie.

De Astra kan 150 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 300 Watt per kanaal aan vier Ohm. De dempingfactor bij 1 kHz is 2.000. Devialet geeft en S/R-verhouding op van 117 dB

Devialet Astra: Speaker Active Matching

Speaker Active Matchig (SAM) next-gen technologie stemt de uitvoer van de versterker nauwkeurig af op de specificaties van de aangesloten passieve luidsprekers, waardoor hun akoestische signatuur in realtime behouden blijft. Deze geavanceerde technologie zorgt voor een nog fijnere aanpassing van het geluidssignaal en een perfecte tijdsafstemming tussen het opgenomen signaal en de geluidsdruk die door de drivers van de luidspreker wordt gegenereerd: het geheim van een krachtigere bas.

Devialet Astra: Record Active Matching

Met de eigen technologie genaamd Record Active Matching (RAM) kan de gebruiker de equalizer dynamisch aanpassen aan de eigenschappen van de platenspeler of vinylplaten. De phonotrap in de Astra wordt naadloos aangepast voor optimale prestaties.

Devialet Elevate-programma: ruil je oude Devialet in voor een Astra

Devialet biedt de mogelijkheid om een versterker in te ruilen bij aanschaf van een Astra. Wie meer wil weten, kan de website van Devialet raadplegen.

Naar verwachting gaat de levering van start in de tweede helft van november 2024. De adviesprijzen zijn als volgt:

Devialet Astra:                            16.000 euro
Devialet Astra Opéra de Paris:   20.000 euro


EDITORS' CHOICE