NIEUWSMelco

De Melco S1 is een netwerkswitch voor audiofielen

Het Japanse Melco heeft een nieuwe netwerkswitch genaamd S1 aangekondigd. De S1 is voorzien van een groot aantal connectiviteits- en installatieopties en wordt aangeprezen als een adaptieve netwerkswitch die speciaal is ontworpen om de meest veeleisende audiofielen het beste digitale audionetwerkplatform te bieden.

Melco S1: alle nullen en enen netjes in de pas

Melco Audio, de Japanse expert op het gebied van digitale muziek, presenteert zijn vlaggenschip, de S1 Audio Network Switch, met nieuwe, speciale elektronica die volgens de ontwerpers nieuwe normen stelt voor dataswitches in audiosystemen. De S1 biedt een combinatie van vier SFP+-poorten en zeven RJ45-poorten. Het biedt plaats aan Optical SFP+, Copper SFP+ Direct Attach (bijvoorbeeld Melco C1) en alle standaard RJ45-interconnects.

Het verschil tussen de S1 en een reguliere switch is dat elke datapoort afgesteld kan worden voor de juiste linksnelheid voor de omgeving en hardware, direct vanaf het frontpaneel in realtime. De knoppen op het frontpaneel weerspiegelen de lay-out van het backpaneel, waarbij elke poort één knop heeft om Link Speed te selecteren, hetgeen dan wordt bevestigd door de kleur van de knopverlichting.

Melco voegt toe dat elke ongebruikte poort kan worden uitgeschakeld, waardoor verwerkingskracht wordt vrijgegeven voor de resterende actieve poorten om de geluidskwaliteit te verbeteren. De Link/Act-LED's op het achterpaneel kunnen ook worden uitgeschakeld om de geluidskwaliteit te verbeteren, en er is ook een handige USB-aansluiting op het achterpaneel die alleen stroom levert voor accessoire-apparaten, zoals een Wi-Fi-adapter of ADOT audiofiele optische vezelisolatiekit.

Er is rekening gehouden met een toekomstige upgrade via een poort voor een externe 10MHz-kloksnelheid. Professionele Neutrik RJ45-connectoren zorgen voor betrouwbare connectiviteit en de interne elektronica is naar eigen zeggen gebouwd rond zogenaamde speciale audio-geoptimaliseerde technologie, met een hoogwaardige interne NDK-klok en een lineaire voeding met een laag ruissniveau en een condensatorbank, zoals gebruikt in de Melco N1 Music Library. Ook het extreem stijve chassis lijkt op dat van de N1. Het combineert dik staal met aluminium panelen en vormt zo een perfect platform voor de elektronica.

De Melco S1 Audio Network Switch is verkrijgbaar in het zwart of zilver met een adviesprijs van 14.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE