NIEUWS

Silent Pound Bloom: compacte drieweg luidspreker met geïntegreerde standaard

De in Litouwen gevestigde luidsprekerfabrikant Silent Pound heeft een tweede luidspreker in zijn portfolio aangekondigd. Naast de vloerstaande Challenger II komt de relatief compacte drieweg Silent Pound Bloom begin 2025 voor levering beschikbaar. De koper heeft een ruime keuze uit kleuren en afwerkingen.

Silent Pound Bloom

Sinds zijn debuut op de Audio Video Show in 2022 heeft de Challenger-serie van de Litouwse fabrikant Silent Pound een sterke indruk gemaakt in de high-end audiogemeenschap. De Challenger, later opgevolgd door de Challenger II, staat volgens de makers bekend bekend om zijn unieke constante richtingsgevoeligheid over het gehele frequentiebereik en levert een nauwkeurige geluidsweergave, zelfs in akoestisch onbehandelde ruimtes. Het 3D-geluidsbeeld, de verminderde resonantie van de ruimte en de gepatenteerde kamer voor de middentoner zorgen voor een onderscheidende luisterervaring.

Volgens Silent Pound biedt de nieuwe Bloom dezelfde opmerkelijke prestaties als de Challenger II maar dan in een compactere vorm. De middentonen en hoge tonen komen uit een coaxiale driver zodat een puntbron wordt benaderd en faseverschuivingen niet of nauwelijks een rol spelen. Deze coaxiale driver geeft volgens de makers een lineaire frequentierespons, uitzonderlijke vermogensafhandeling en een grote helderheid.

De lage tonen komen voor rekening van een tweetal woofer met een diameter van 25 centimeter die in een dipoolconfiguratie zijn gemonteerd. Dit zou moeten zorgen voor krachtige lage frequentieprestaties.

Standaardafwerkingen zijn een wit frame met een zwarte inleg in de stand of een geheel zwart model. Net als bij de Challenger II kunnen kopers met de aanpassingsopties elke kleur voor het frame kiezen, met een eikenhouten optie voor de inleg.

Prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk komt er meer informatie in december. De eerste levering staat gepland voor februari 2025.

Silent Pound Bloom: technische specificaties 

  • Ontwerp: drieweg luidspreker met een gepatenteerde behuizing voor de middentoner
  • Middentoner en tweeter: coaxiale driver met een 6 inch middentoner en een 1,4 inch compressiedriver voor hoge tonen
  • Woofer: twee stuks 10 inch woofers in een dipoolconfiguratie
  • Aanbevolen kamergrootte: 15 tot 50 m2
  • Gevoeligheid (2,83 Volt/1 meter): 86 dB
  • Frequentiebereik: 33 Hz tot 18 kHz
  • Impedantie: vier Ohm
  • Aanbevolen versterker: tussen 80 en 200 Watt
  • Afmetingen: 30 x 28 x 110 centimeter
  • Gewicht: 40 kilogram

EDITORS' CHOICE