NIEUWS

Silent Pound Challenger 2: vloerstaande luidspreker met woofers zonder klankkast

Silent Pound is een in Litouwen gevestigde luidsprekerfabrikant met een heel klein portfolio. Hoe klein? Nou, precies één model genaamd Challenger 2. Dus dit is het vlaggenschip en ook de instapper van het bedrijf. De Challenger 2 is de opvolger van de Challenger en het is een luidspreker met unieke ontwerpkenmerken.

Silent Pound Challenger 2

Volgens Silent Pound zijn andere, kleinere modellen in ontwikkeling, maar op dit moment is de Challenger 2  het vlaggenschip van de fabrikant is. De Challenger 2 is een vloerstaande luidspreker met relatief compacte afmetingen en zeer interessante constructiedetails. Naar eigen zeggen is de Challenger 2 gericht op muziekliefhebbers met de hoogste eisen aan “levensechte” en dynamische weergave met realistische timbres en ruimtelijke weergave. Volgens de fabrikant is de Challenger 2 geschikt voor ruimtes van 18 tot 80 vierkante meter.

In totaal zijn vijf drivers aan boord. De twee krachtige woofers met elk een diameter van dertig centimeter werken zonder klankkast, d.w.z. met een open achterkant en leveren daardoor een extreem diepe, snelle en directe basweergave die naadloos samenwerkt met twee middentoners (diameter 160 millimeter) en daartussen een tweeter. De unieke middentonenkast van de Challenger 2, waarvoor patent is aangevraagd, zorgt voor een optimale akoestische balans tussen middentonen en lage frequenties en biedt volgens de ontwerpers een aanzienlijk gedetailleerder geluidsbeeld vergeleken met conventionele systemen.

De behuizing is gemaakt van hoogwaardig gebogen plaatstaal en is verkrijgbaar in twee standaardkleuren en talrijke optionele kleuren en tegen meerprijs met een massief eiken front. Er zijn geen zichtbare schroeven. Er wordt gewerkt aan een optioneel afdekfront. De woofers worden van achteren afgedekt met een esthetisch aantrekkelijke magnetisch te bevestigen afdekfront.

Het ontwerp komt van een ervaren industrieel ontwerper. De cross-over verwerkt in de voet, die voorzien is van de beste componenten, is te bewonderen onder een getinte glasplaat. Lage en hoge tonen kunnen met behulp van tuimelschakelaars worden aangepast aan de luisterruimte of aan de persoonlijke voorkeur van de luisteraar. De stevige in hoogte verstelbare voeten kunnen met M8-schroefdraad aan de vloer worden aangepast. Ook kunnen er spikes of zwenkwielen worden gemonteerd.

Silent Pound geeft een frequentiebereik op van 30 Hz tot 18 kHz en een gevoeligheid van 88 dB. De nominale impedantie is vier Ohm (minimum 3,2 Ohm). De afmetingen zijn 124 x 36 x 35 centimeter en de Challenger 2 weegt 60 kilogram per stuk.

De adviesprijs van de Silent Pound Challenger 2 is 28.000 euro voor de zwarte en witte versie.


EDITORS' CHOICE