Pro-Ject Audio lanceert vlaggenschip draaitafel Signature 12.2

De in Oostenrijk gevestigde draaitafelbouwer Pro-Ject Audio Systems heeft een groot assortiment aan draaitafels, waaronder een aantal zeer betaalbare modellen. De nieuwe Signature 12.2 is het nieuwe vlaggenschip van Pro-Ject Audio en deze draaitafel weegt 37 kilogram.

Pro-Ject Audio Signature 12.2

Met de Signature 12.2 wil fabrikant Pro-Ject Audio Systems de hoogste stand van de draaitafeltechniek aanbieden die er ook nog eens heel fraai uitziet. Alle onderdelen worden in de eigen fabriek gemaakt en de productie van de Signature 12.2 kost twee dagen. Onderdelen worden zorgvuldig met de hand gepolijst, gepoetst en gemonteerd.

De nieuwe S-vormige aluminium toonarm heeft een lengte van 12 inch en heeft verschillende nieuwe innovaties gekregen. Twee van de subtielere veranderingen zijn verbeteringen aan het contragewicht en de dwarskrachtcompensatie (anti-skating). De meest significante verandering zit in het toonarmlager. De ontwerpers hebben het toonarmlager opnieuw ontworpen om over te stappen van een uni-pivot naar een driepunts scharniersysteem. Nauwkeurige uitlijning van de drie scharnierpunten resulteert in verdere vermindering van wrijving en verbeterde stabiliteit, hetgeen volgens de fabrikant beter presteert dan cardanische lager en de eerdere versies van unipivot-lagers.

Het TPE gedempte draaiplateau is gemaakt van aluminium, weegt ruim tien kilogram en zit op een omgekeerd lager dat magnetisch ontkoppeld is. De vinyllaag bovenop is het perfecte oppervlak voor de opgelegde plaat. De motor wordt aangestuurd door een nauwkeurige DC-aangedreven AC-generator en laat het draaiplaeau naar keuze 33 1/3 of 45 rondjes per minuut draaien.

De Signature 12.2 meet 580 x 220 x 480 millimeter (B x H x D) en weegt 37 kilogram. De levering is exclusief element. Voor een bedrag van 12.000 euro wisselt de Signature 12.2 van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE