NIEUWSAudio Physic

GVR Audio Import is de nieuwe distributeur in de Benelux voor Audio Physic luidsprekers

De Nederlandse importeur GVR Audio Import is op 14 oktober 2024 tot distributeur in de Benelux van de producten van de Duitse luidsprekerfabrikant Audio Physic. Audio Physic bestaat bijna veertig jaar en heeft zich ontwikkeld tot toonaangevend fabrikant van hoogwaardige passieve luidsprekers, die met de hand worden gebouwd in de fabriek in de Duitse plaats Brilon.

Audio Physic: Duitse fabrikant van luidsprekers

Audio Physic is 39 jaar geleden opgericht in de Duitse stad Brilon gelegen in het Sauerland. Audio Physic heeft zich in de loop der jaren bewezen als een van de toonaangevende luidspreker fabrikanten in de wereld en heeft meerdere keren hifigeschiedenis geschreven. Van de modellen Avanti en Virgo, de eerste vloerstaande luidsprekers op de markt, tot de Medea, gelanceerd in 1991. De postmoderne Medea die door de vakpers werd benoemd tot “resolutiewonder” vanwege zijn ontroerende muziekweergave, was jarenlang een wereldwijde referentieluidspreker. Altijd op zoek naar nog meer muziek, toonde de Cardeas-luidspreker in 1993 ongekende details over de gehele frequentieband. Een nieuwe referentieluidspreker was geboren, opnieuw uit de fabriek van Audio Physic.

De missie van Audio Physic is dan ook ‘luidsprekers die je niet hoort, die verdwijnen in de muziek’. Audio Physic brengt muziek tot leven, maken het fysiek tastbaar. Met Audio Physic is muziek geen simpele reproductie. Elke pianoslag, bezem, vioolslag of gitaarriff is levendig helder en zorgt voor een live kippenvelgevoel. De huiskamer wordt als het ware een venster in de concertzaal, een rockpodium en een festival. Hoe is dat mogelijk? De spil is ons diepgaande begrip van materialen en structuren, extreme passie voor muziek en de jarenlange in-house R&D ervaring.

Tot op de dag van vandaag wordt elke luidspreker nog steeds met de hand vervaardigd in Brilon. Veel leveranciers komen uit de omgeving. Regionaliteit en duurzaamheid zitten volgens Audio Physic “diep geworteld” in het DNA. De kwaliteitsbelofte van Audio Physic houdt in dat luidsprekers pas verzonden worden na zorgvuldige metingen en akoestische tests.

Het huidige productassortiment van Audio Physic bestaat uit de Reference Line, de Classic Line en accessoires om luidsprekers en apparatuur nog beter te laten klinken. Hiervoor heeft Audio Physic de VCF Magnetic ontkoppelaars ontwikkelde waardoor er geen contact meer bestaat met de ondergrond. En omdat er vrijwel geen mechanische verbinding met de vloer is, worden trillingen in beide richtingen voorkomen.

GVR Audio Import BV

GVR Audio Import BV is er naar eigen zeggen in geslaagd om in een weloverwogen periode een aantal bekende en hoogwaardige audiomerken naar de Benelux te brengen. De missie is dan ook om audioproducten toegankelijker te maken voor een brede groep muziek liefhebbers tegen een betaalbare prijs. De kwaliteit van de weergave is belangrijk, maar niet tegen iedere prijs. Het gaat vooral om de prijs-/kwaliteit verhouding om tegen betaalbare bedragen de maximale geluidskwaliteit en muziek ervaring te kunnen leveren. Dat neemt niet weg dat de producten van hoogwaardige kwaliteit moeten zijn, geleverd door bedrijven (en mensen) die kwaliteit en milieu hoog in het vaandel hebben staan.

Naast Audio Physic heeft GVR Audio Import ook merken als Acoustic Solid, Leema Acoustics en HANA in het portfolio opgenomen. Vanwege de toegepaste strenge criteria, kritische selectie, uitvoerige dialogen met fabrikanten kan GVR Audio Import nu met trots zeggen dat ze in het programma nu “matches made in heaven” kunnen aanbieden. Deskundig advies en goede service zijn uiterst belangrijk en daarom verkoopt GVR Audio Import producten uitsluitend via hoogwaardige audiodealers.

Meer weten over Audio Physic en de andere merken in het portfolio van GVR Audio Import? Kijk dan op www.gvraudio.eu.

MERK

EDITORS' CHOICE