NIEUWS

Hoe belangrijk snelle WiFi is om Bluetooth speakers te gebruiken

Gastauteur | 17 september 2024 | Fotografie Gastauteur

Alles moet tegenwoordig steeds sneller, inclusief de bassen en trebles die uit onze Bluetooth-speakers klinken, met een beetje geluk althans. De laatste tijd krijgt de redactie vaker klachten binnen van mensen waarbij de Bluetooth-speakers toch niet helemaal naar wens werken, to say the least.

In dit artikel bespreken we waarom snelle WiFi belangrijk is om Bluetooth-speakers effectief te gebruiken.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Vaak voorkomende problemen tussen WiFi en bluetooth

Laten we eerlijk zijn, Bluetooth-apparaten komen af en toe met problemen. Deze problemen kunnen irritant zijn, met name wanneer je normaal gesproken blind op je gadgets vertrouwt. 

In dit gedeelte van ons artikel, aangeleverd door de nerds van Hostnet (als je nog een website nodig hebt?) zullen we de heersende mythes over WiFi en Bluetooth verdrijven en vertellen hoe de vork in de steel zit. 

In het kort werkt het zo dat Wi-Fi routers en Bluetooth-toestellen gelijkwaardige radiofrequenties gebruiken om met elkaar te communiceren. Wanneer te veel toestellen tegelijkertijd dezelfde frequentie delen, kan dit verbindings- en breedbandproblemen opleveren. Wanneer dit gebeurt, zul je merken dat je internet erg langzaam gaat werken of zelfs volledig stil komt te vallen. 

Bluetooth-toestellen die met je WiFi-netwerk botsen kunnen zijn:


  • Speakers
  • Headsets
  • Keyboards
  • Muizen
  • Controllers en afstandsbedieningen
  • Televisies
  • Smart Home apparaten

 

De oplossing: supersnelle WiFi in heel je huis

Een snelle internetverbinding is tegenwoordig voor veel mensen net zo essentieel als water en een rappe internetverbinding kan jouw Bluetooth speaker beter laten werken.  

Hoewel je dit vrij eenvoudig kan bereiken door een of meerdere Wi-Fi repeaters te installeren, kiezen onze experts toch liever voor de professionele optie: namelijk een betere router. 

Wij raden dan ook aan de router die je standaard meegeleverd krijgt van je ISP lekker de deur uit te doen of in de doos te laten en in de plaats daarvan gewoon een goede gaming router aan te schaffen. 

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Synergistic Research Network Router UEF, een van de weinige verkeersregelaars, totaal zonder ruis. Juist voor het streamen van muziek leent deze router zich goed en in combinatie met een degelijk dataplan ben je dadelijk niet meer te stoppen.

Hoe een sterkere WiFi-verbinding je geluid ten goede komt

Je zou misschien denken dat de sterkte van het signaal van je WiFi-verbinding geen enkele invloed heeft op het geluid dat uit je speakers komt. Maar niets is minder waar. Ook deze geluidsgolven dienen aan je speakers te worden doorgegeven via elektronische frequenties, net zoals een radio dat ook doet. 

Door dus een sterker WiFi-signaal te hebben, blijven je speakers beter verbonden. Hierdoor zullen deze minder ruis hebben, minder vaak uitvallen en over het algemeen beter presteren. Kortom, het loont om een sterk WiFi-signaal in huis te hebben om ervoor te zorgen dat al je HiFi-apparaten naar behoren functioneren. 


EDITORS' CHOICE