NIEUWS

Ferrum Audio Converting Plugin: maak van je Wandla een Wandla GoldenSound Edition

Sinan Kökbugur | 12 september 2024 | Fotografie Fabrikant

Vandaag introduceert het Poolse audiobedrijf Ferrum een unieke functie met een nieuwe stuk software. Met de Wandla Converting Plugin kan de originele Wandla DA-converter worden omgetoverd in een GoldenSound Edition. Eigenaren van de originele Wandla kunnen dan genieten van alle voordelen van Wandla GoldenSoundEdition.

Wandla GoldenSound Edition

De Wandla GoldenSound Edition ontstond toen het ontwikkelteam van Ferrum Audio nieuwe eigenschappen in de software van DA-converter Wandla begon te implementeren in een vruchtbare samenwerking met Cameron Oatley van GoldenSound. De Wandla GoldenSound Edition introduceerde functies die niet aanwezig waren in de originele Wandla, zoals Spatial Enhancement, Tube Mode en Impact+. Ferrum streefde naar eigen zeggen naar de beste prestaties van de DSP-engine voor de nieuwe functies en konden onze eigen Dynamic Digital Filtering behouden. Bovendien heeft Wandla GoldenSound Edition een verhoogde digitale headroom, waardoor het nog minder gevoelig is voor vervorming door oversampling.

Eigenaren van de originele Wandla kunnen een licentie kopen voor 595 euro en de Wandla GoldenSound Edition Converting Plugin installeren om hun unit te converteren naar de Wandla GoldenSound Edition (die een verkoopprijs heeft van net geen 3.300 euro). Het belangrijkste is dat de Converting Plugin naar wens kan worden verwijderd en geïnstalleerd, voor gebruikers die terug willen naar de originele functies en daarna weer terug willen naar die van de Wandla GoldenSound Edition. Met de Converting Plugin bezit de eigenaar twee verschillende Wandla’s.

Wat brengt de Wandla Converting Plugin?

Ruimtelijke verbetering: een unieke ruimtelijke verbetering om een ??uitgebreid geluidsbeeld en verbeterde helderheid van de scheiding tussen muzikale elementen te bieden, terwijl de nadelen die vaak voorkomen bij andere benaderingen worden vermeden. Het heeft twee werkingsmodi: hoofdtelefoon- en luidsprekermodus, die verschillend zijn afgestemd op verschillende gebruiksgevallen.

Buismodus: een opzettelijke toename van de even-order harmonische vervorming die door de DAC wordt geproduceerd, vergelijkbaar met de vervorming die door een buizenversterker wordt toegevoegd. Hierdoor kan de gebruiker genieten van een warmer, rijker geluid zonder de frequentierespons direct te veranderen.  

Impact+: voor degenen die genieten van een beetje meer low-end in hun muziek luisterervaring. Deze functie gebruikt een aangepaste two-band EQ die niet alleen de bas verhoogt, maar ook extra 'punch' en dynamische impact biedt.

De Wandla GoldenSound Edition Converting Plugin is te koop in de webshop van Ferrum Audio op https://ferrum.audio.


EDITORS' CHOICE