Bouw een muur van geluid met de inbouwsubwoofers BWS-110 en DW-1 van Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf heeft twee nieuwe subwoofers voor inbouw onthuld. De twee nieuwe subwoofers lijken wel veel op elkaar en hebben vooral een andere merknaam. De Steinway & Sons BWS-110 en Lyngdorf DW-1 gaan naar verluidt volgende maand in productie.

Steinway Lyngdorf BWS-110 en DW-1: voor inbouw in een muur

De nieuwe subwoofers zijn gemaakt om gecamoufleerd weggewerkt te worden in een muur. De BWS-110 (BWS staat voor “Boundary Woofer Shallow”) past in de Steinway & Sons-familie als zesde woofer in de line-up. Het aangepaste en gepatenteerde ontwerp is naar eigen zeggen gebaseerd op een innovatieve spreekspoel/kegelgeometrie en ophanging, die de hoogste excursie van de bewegende ruimtebesparende constructie mogelijk maakt. De BW-110 bevat een 10-inch basdriver met een vierlaagse spreekspoel, dubbele aluminiumconus, neodymiummagneet en een stijve gegoten aluminium mand om aldus een “indrukwekkende basprestatie” te leveren.

De BWS-110 heeft een inbouwdiepte van tien centimeters, maar heeft ruimte nodig die in de hoogte moet worden gezocht. Het is ontworpen voor gebruik in elke luisterruimte waarbij subwoofers niet in het zicht mogen staan. De BWS-110 heeft een magnetisch bevestigd afdekfront dat overschilderbaar is zodat de subwoofer nauwelijks op al vallen in de omgeving.. De BWS-110 past ook bij de Integrated System Approach van het bedrijf, samen met zijn RoomPerfect-technologie om ervoor te zorgen dat de luidsprekers in harmonie werken met de rest van het systeem en de omgevingsakoestiek.

De DW-1 lijkt vrijwel exact hetzelfde model te zijn, althans wat betreft de bijbehorende specificaties, maar onder de merknaam Lyngdorf, en is de zesde woofer in de Discreet custom installation-serie. Hij kan volgens de makers goed samenwerken met de on-wall MH- en FR-luidsprekerseries. Net als de BWS-110 past de DW-1 ook in een inbouwdiepte van 10 centimeter en ook de DW-1 heeft een driver met een diameter van tien inch. Ja. hij heeft ook een magnetisch afdekfront dat overschilderbaar is.

De levering van beide subwoofers zal waarschijnlijk in de loop van oktober gaan starten. Prijsinformatie verkregen van de distrubteur Hifi Corner Trading is Euro 2.799,00 per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE