NIEUWSBluesound

Bluesound lanceert drie nieuwe draadloze Node muziekstreamers

Streamermerk Bluesound heeft een drietal nieuwe Node streamers gelanceerd. De bestaande Node is vernieuwd, maar geheel nieuw zijn de Node Nano en de Node Icon. Deze laatste heeft een groot kleurenscherm op het front. Alledrie zijn lid van het Bluesound ecosysteem en hebben de BluOS software aan boord.

Bluesound breidt Node familie uit met Node Nano en Node Icon

Bluesound presenteert vandaag de Node Nano, Node en Node Icon met opnieuw ontworpen hardware en rijke, nieuwe audiofuncties. De Node Icon is het nieuwe vlaggenschip van de Node reeks. De nieuwe Node Nano is een slanke en compacte streamer en de perfecte instapstreamer, die alleen de essentiële functies biedt. De Node is een heruitgave van de originele draadloze hi-res muziekstreamer met een geheel nieuwe ESS Sabre DAC-chip voor ultraschone verwerking en nog betere prestaties. Het vlaggenschip Node Icon zet een nieuwe maatstaf voor draadloze muziekstreamers met een fraai kleurenscherm dat een diagonaal heeft van vijf inch en een dual mono DAC-ontwerp met als basis twee ESS Sabre DAC-chips.

“Sinds 2013, toen de Node voor het eerst werd geïntroduceerd, is de Node ons populairste en meest geliefde product, met meer klanten die het verkiezen boven elke andere hi-res muziekstreamer. Vandaag is het volgende hoofdstuk in onze missie om hifigeluid naar het dagelijks leven te brengen,” aldus Matt Simmonds, Product Manager bij Bluesound. “Door een familie van Node-streamers te creëren, kunnen we meer muziekluisteraars bereiken met hi-res streaming, wat een geweldig instappunt biedt voor klanten en een geavanceerde opstapoptie voor degenen die serieus zijn over hun audio.”

Zowel de Node als de Node Icon zijn voorzien van THX  AAA hoofdtelefoontechnologie, volgens de fabrikant de technologie voor hoofdtelefoonversterkers met de meest lineaire respons. De gepatenteerde feed-forward foutcorrectie levert uitzonderlijk geluid met opmerkelijk weinig ruis en vervorming. De Node en Node Icon zijn uitgerust met een 6,35 millimeter jackplug-aansluiting en de Node Icon heeft aparte aansluitingen voor links en rechts zodat een daarvoor geschikte hoofdtelefoon symmetrisch kan worden aangesloten. Voorts is de Node Icon voorzien van een XLR-uitgang zodat eventueel lange kabels naar een versterker of een set actieve luidsprekers gebruikt kan worden.

Bluesound Node Nano, Node en Node Icon: prijzen en leveringsinformatie

De Node Nano, de kleinste van de drie, is nu verkrijgbaar voor 349 euro. De Node, de middelste, kan al worden besteld en kost net geen 600 euro, in zowel zwarte als witte uitvoeringen. De levering gaat op 24 september 2024 beginnen.

Ten slotte  kan de Node Icon vanaf 17 oktober 2024 worden besteld en de levering begint op 15 november 2024. Voor net geen 1.100 euro wisselt de Node Icon van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE