NIEUWSBLOK

Blok lanceert Stax 2G productlijn van modulaire hifimeubels

De Britse fabrikant Blok bouwt al meer dan twintig jaar meubels voor hifidoeleinden. De producten van het bedrijf zijn verregaand te personaliseren, zowel in grootte als in uitvoering. De gloednieuwe Stax 2G is ontworpen om ervoor te zorgen dat hifisystemen optimaal kunnen presteren. Tegelijkertijd heeft de Stax 2G een elegant, modern design dat er in elke omgeving geweldig uitziet.

Blok Stax 2G

Het in Groot-Brittannië gevestigde meubelmaker Blok bestaat sinds 2003 en is sinds 2019 onderdeel van het eveneens Britse Monitor Audio dat voornamelijk luidsprekers bouwt. Sindsdien is er weinig veranderd aan Blok. Het bedrijf bouwt betaalbare hifimeubels. Productliijn Stax kent vijf generaties van hout- en glasrekken met verschillende afwerking- en schapopties.

Blok is trots om de lancering van zijn compleet nieuwe, totaal opnieuw ontworpen collectie Stax 2G hifimeubilair aan te kondigen. Stax 2G biedt het perfecte platform voor elektronica en draaitafels om optimaal te presteren, terwijl de unieke Britse, elegant modernistische esthetiek en het modulaire ontwerp ongeëvenaarde flexibiliteit bieden. Achter de elegante, mooie looks van Stax 2G schuilt volgens de ontwerpers een schat aan akoestische technologie die is ontworpen om de prestaties te maximaliseren. Zowel planken als steunen zijn ontworpen om optimale isolatie te leveren en de structuur is vulbaar met inert akoestisch materiaal voor nog meer demping.

De Stax 2G is ontworpen en ontwikkeld op Blok’s hoofdkantoor in Rayleigh, Essex, Verenigd Koninkrijk, en versterkt de modernistische uitstraling van Stax op een manier die volledig aansluit bij het originele, iconische ontwerp. Blok's aandacht voor detail is aanwezig in elk aspect van Stax 2G, met intuïtieve, ongecompliceerde montage, verborgen veilige bevestigingen, slimme isolatie en verstelbare voeten. Een keuze uit uiterst eigentijdse afwerkingen zorgt ervoor dat Stax 2G naadloos in elke binnenruimte kan worden geïntegreerd en er is zelfs ruimte voor opslag van vinylplaten.

Stax 2G: akoestische ondersteuning

Stax 2G is voorzien van slim verborgen rubberen stoppen in de steunen die het gewicht van de planken en de apparatuur die erop staat dragen. Deze kleine, strak passende stoppen kunnen worden verwijderd om de steunen massaal te kunnen belasten met inert akoestisch materiaal, waardoor de steunen zwaarder worden, voor een grotere structurele stijfheid van de hele unit, terwijl ook de trillingen en resonanties die kunnen optreden in een serieus hifisysteem aanzienlijk worden verminderd.

Siliconen isolatiepads zijn geïntegreerd tussen elke plank en in de basis van de draagstructuur. Deze zorgvuldig geselecteerde pads zorgen ervoor dat de absorptie van de plank optimaal werkt, waardoor resonanties en trillingen die door de planken worden doorgegeven, worden verminderd.

Stax 2G maakt gebruik van een op maat gemaakt voetontwerp dat snelle en eenvoudige hoogteverstelling mogelijk maakt. Het stelt gebruikers ook in staat om spikes of rubberen voetjes te selecteren, afhankelijk van het oppervlak waarop het wordt geplaatst. Het intuïtieve voetontwerp zorgt ervoor dat Stax 2G exact waterpas kan worden gezet, wat een perfect vlakke basis oplevert voor de high-fidelity apparatuur die erop wordt geplaatst.

Stax 2G: uitvoeringen en afwerkingen

De unieke visuele identiteit van Stax 2G wordt versterkt door de introductie van drie eigentijdse afwerkingen: zwart glas met hoogglans zwarte steunen, natuurlijk essen multiplex met satijnwitte steunen en subtiel zwart essen multiplex met natuurlijke notenhouten steunen. Dit verfrissende gebruik van moderne afwerkingen zorgt ervoor dat klanten met Stax 2G een zekere mate van flexibiliteit hebben als het gaat om de plaatsing van de unit, maar ook de omgeving waarin deze zich bevindt.

Stax 2G is verkrijgbaar met een keuze uit twee soorten planken, die verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes. Enerzijds een strakke geharde glazen plank afgewerkt in zwart of anderzijds een moderne multiplex plank, die verkrijgbaar is in een natuurlijke essenhouten of zwarte essenhouten fineer. Elk van de planken is gekozen vanwege de draagkracht en de positieve akoestische eigenschappen, samen met hun fysieke ontwerpesthetiek. Zo blijven alle elektronica en bronapparatuur die erop wordt geplaatst, volledig stijf.

Stax 2G: transparante ontwerpfilosofie

De nieuwe Stax 2G is gebaseerd op de R&D-filosofie van Monitor Audio Group om een balans te behouden tussen design en technologie. De een mag de ander nooit overstemmen en beide spelen een essentiële rol bij het waarmaken van onze belofte van muzikale neutraliteit en akoestische transparantie. De fysieke ontwerpen moeten comfortabel in hun omgeving passen. Ze zijn een prachtig statement, maar een waar perfect uitgebalanceerde designneutraliteit betekent dat ze een leven lang meegaan.

Blok noemt dit de Transparent Design Philosophy en elk product van Monitor Audio Group is het resultaat van deze intensieve samenwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van tientallen jaren ervaring binnen het ontwerpteam en wordt gewaarborgd dat alle elementen van prestaties, technologie en ontwerp in harmonie werken. Stax 2G is de fysieke manifestatie van deze aanpak.

Meer weten? Kijk dan op de website van Blok.

MERK

EDITORS' CHOICE