NIEUWSDenon

Denon Home Amp: voeg luidsprekers toe en het muziekfeest kan beginnen

Audiomerk Denon heeft de Home Amp onthuld, een compacte 100 Wat aan acht Ohm stereo versterker die alle streaming-functies van het Heos streaming platform aan boord heeft. Er is ook een stereo cinch-lijningang en een optische ingang.

Denon Home Amp

Onlangs trok zustermerk Marantz de aandacht met zijn compacte M1 streaming-versterker. Nu is het de beurt aan Denon. Net als de M1 van Marantz is de Home Amp van Denon een minimalistisch apparaat, althans aan de buitenkant. Het aantal aansluitingen is immers berperkt en de behuizing is relatief klein en onopvallend. Onder de motorkap bevindt zich echter een DA-converter en een stereo versterker. Verder is het complete Heos-platform voor streaming aan boord. Strikt genomen is er verder niet meer nodig dan een setje passieve luidsprekers. Dreunende laagweergave nodig? Gebruik dan de (instelbare) subwoofer-uitgang.

Heos is Denon’s eigen multiroom streaming-platform. Dus alle bekende streaming-diesnten worden opndersteund, alsmede het afspelen van muziek van een NAS of aangesloten USB-opslagmedium (FAT32 en NTFS). Daarnaast is er AirPlay 2 van Apple en Bluetooth-connectiviteit. Verbinding met een netwek kan worden gemaakt via een UTP-kabel (RJ45) en draadloos via WiFi (dual band, 802.11 a/b/g/n/ac)

Helemaal met de tijd mee is ook een HDMI-ingang met ondersteuning van eArc gemonteerd. De soundbar kan worden afgekoppeld en naar een kringloopwinkel worden gebracht.

Denon geeft een maximaal vermogen op van 100 Watt per kanaal aan acht Ohm en 125 Watt aan vier Ohm.

De adviesprijs is net geen 800 euro..

MERK

EDITORS' CHOICE