Musical Fidelity lanceert BPC Power Conditioners

Musical Fidelity heeft een productlijn van stroomfilters gelanceerd. De nieuwe BPC-reeks bestaat uit de leden BPC3, BPC5, BPC10 en BPC16. De cijfers in de typenaam staan voor de maximale te leveren stroom uitgedrukt in Ampères. Alle vier hebben ze als basis een forse ringkerntransformator en daarnaast natuurlijk nog andere onderdelen die de netstroom moeten reinigen voordat deze wordt doorgegeven aan een aangesloten audiocomponent.

BPC Power Conditioners

Een schone stroomvoorziening is een voorwaarde voor een optimale geluidservaring. Om deze reden zijn bijna alle producten van Musical Fidelity voorzien van enorme voedingen die zich onderscheiden van de meeste concurrenten in de markt. Historisch gezien zijn de producten van Musical Fidelity zwaarder vanwege de toewijding aan schone elektriciteit.

De Britse fabrikant heeft zijn knowhow inmiddels ingezet bij het produceren van de beste voedingen en introduceert nu de BPC Power Conditioning producten. Deze zullen zelfs een kleine verbetering opleveren ten opzichte van de huidige Musical Fidelity-producten, die al over uitgebreide voedingen beschikken. Ze zullen echter producten met een beperkt vermogen en beperkte besturingskwaliteit, vooral digitale apparaten, aanzienlijk verbeteren.

De vier leden van de BPC-reeks hebben allemaal een ringkerntransformator die samen met andere onderdelen verschillende stroomzones van schone stroom voorziet. Op deze wijze wordt onderlinge beïnvloeding van de aangesloten componenten verregaand vermeden. Het kleinste model is de BPC3 die twee stroomzones biedt van ieder 300 Watt. Het grootste model is de BPC16 die drie stroomzones biedt, t.w. twee van elk 600 Watt en nog een stroomzone van 2.000 Watt die volgens de ontwerpers bij uitstek geschikt is voor zware eindversterkers.

Musical Fidelity BPC Power Conditioners: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de nieuwe BPC Power Conditioners in de loop van juli 2024 voor levering beschikbaar komen. De adviesprijzen zijn als volgt.

BPC3:   1.999 euro
BPC5:   3.499 euro
BPC10: 4.999 euro
BPC16: 5.999 euro

MERK

EDITORS' CHOICE