NIEUWSGoldmund

De Telos 4800 is de op een na grootste mono eindversterker van Goldmund

De Zwitserse audiofabrikant Goldmund heeft de Telos 4800 gelanceerd, een mono eindversterker met een gewicht van maar liefste 195 kilogram per stuk. Goldmund brengt naar eigen zeggen de kracht en prestaties van het vlaggenschip Telos 8800 naar een iets meer compact maar nog steeds zeer luxueus en krachtig ontwerp.

Goldmund Telos 4800: klasse AB mono eindversterker

Audiomerk Goldmund heeft een nieuw lid toegevoegd aan zijn familie van eindversterkers. De Telos 4800 mono eindversterker is ontworpen als een kleinere versie van het vlaggenschipmodel Telos 8800. De nieuwe Telos 4800 doet niet heel veel onder voor het vlaggenschip model want het maximale uitgangsvermogen is 1.050 Watt RMS bij 8 Ohm. Tegelijkertijd met deze brute kracht komt een ultralage totale harmonische vervorming van minder dan 0,005% over 20 Hz tot 20 kHz. Het dynamische bereik meet 117 dB met een bandbreedte van 22 kHz en de Goldmund Telos 4800 Mono Power Amplifier heeft een dempingsfactor van 600 bij 1 kHz en een ruisvloer van minder dan 3 μV. De versterking van de versterker is instelbaar in stappen van 3 dB, hetgeen zorgt voor nauwkeurige controle en aanpassing om te voldoen aan individuele voorkeuren en audio-instellingen.

De nieuwe Telos 4800 is uitgerust met een flink aantal fysieke aansluitingen, waaronder een analoge cinch-ingang, een gebalanceerde XLR-ingang en digitale cinch-ingangen, naast een digitale cinch-uitgang, luidsprekeraansluitingen en één Goldmund 4B-type luidsprekerconnector.

De ontwerpers hebben de Telos 4800 uitgerust met Goldmund's gepatenteerde MKP zilver-gemetalliseerde polypropyleen film cap condensatoren. De voeding is ontworpen om een stabiele voeding voor de Mosfet-uitgangstrap te garanderen. De Telos 4800 is ontworpen met een volledig analoog circuit en garandeert maximale thermische beveiliging en kortsluitbeveiliging. In het geval van een probleem schakelt de versterker onmiddellijk uit, waardoor zowel de luidsprekers als de versterker zelf worden beschermd.

De nieuwe mono-versterker is ontworpen om een ongeëvenaarde luisterervaring te bieden en streeft naar een kristalheldere en detailrijke audioweergave met aanzienlijk minder achtergrondruis of interferentie o.a. dankzij de innovatieve, gepatenteerde polypropyleencondensatoren en de uiterst stabiele voeding.

Goldmund beweert dat de Telos 4800 zelfs extreem lage impedantie luidsprekers kan aansturen zonder dat dit ten koste gaat van het vervormingniveau. De versterkingsfactor van de nieuwe mono eindversterker is instelbaar in stappen van 3 dB, waardoor gebruikers nauwkeurigere aanpassingen kunnen maken om aan hun gegeven setups en voorkeuren te voldoen.

Goldmund Telos 4800: prijs en leveringsinformatie

De Telos 4800 is verkrijgbaar in de kleuren grijs of zwart. Op beide uitvoeringen is een gouden typeplaatje gemonteerd dat is vervaardigd door hetzelfde bedrijf dat de versieringen voor de horloges van Rolex en Patek Phillipe maakt. En de prijs? De Telos 4800 kost 266.250 euro, per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE