NIEUWSGoldmund

Goldmund Telos 8800: zeer grote en zware eindversterker

Het Zwitserse audiobedrijf Goldmund heeft de Telos 8800 uitgebracht, een mono eindversterker die werkt in klasse AB. De Telos 8800 kan 1.400 Watt aan acht Ohm leveren. Hij weegt 265 kilogram en voor stereoweergave zijn er natuurlijk twee nodig. En de prijs? Wie het moet vragen kan het niet betalen.

Goldmund Telos 8800: “de mijne is groter, en zwaarder”

Nee, dit geen koelkast en het is ook geen CV-ketel. De 113 centimeter hoge Telos 8800 is een mono eindversterker van het in 1978 opgerichte Zwitserse audiobedrijf Goldmund. Met 1.400 Watt aan acht Ohm is de Telos 8800 in staat tot ongekend spierballenvertoon. Tegelijkertijd zou de Telos 8800 een verfijnd geluid moeten produceren en zo ongeveer wel elke luidspreker op aarde moeiteloos aansturen. De dempingfactor is 600.

De Telos 8800 is het nieuwe vlaggenschipmodel en heeft vier afzonderlijke printplaten voor een optimale systeemstabiliteit. Onder zijn slanke grijze of zwarte buitenkant verbergt de Telos 8800 een reeks verbeteringen. De versterker is o.a. uitgerust met Goldmund's geavanceerde MKP zilver-gemetalliseerde polypropyleen filmkapcondensator, die zorgt voor een stabiele voeding voor veeleisende belastingen tot een minimum van één Ohm.

De zijkanten van de kast van de Telos 8800 zijn ontworpen als koellichamen, vergezeld van een tweede koellichaam van 17 centimeter. De Telos 8800 is verder voorzien van volledig gouden aansluitingen en schroeven, voor een optimale signaaloverdracht en minimale signaalverliezen.

De Telos 8800 werkt in klasse AB en heeft een geavanceerde thermische beveiliging en kortsluitbeveiliging. Als er problemen worden gedetecteerd, wordt de versterker snel uitgeschakeld om zowel de luidsprekers als de versterker zelf te beschermen.

De afmetingen van deze kolos zijn 42 x 113 x 47 centimeter (B x H x D) en het gewicht is 265 kilogram, per stuk. De gelegenheidsdief zal ze mede om die reden vermoedelijk laten staan.

En wat kost dit moois? Dit is de categorie “wie moet vragen naar de prijs, kan het niet betalen”. Meer weten? Kijk dan op de website van Goldmund.

MERK

EDITORS' CHOICE