NIEUWSiFi

iFi Audio lanceert nieuwe Zen-leden Zen Can 3 en Zen Blue 3

Het Britse audiomerk iFi Audio heeft twee leden van de Zen-productlijn vernieuwd. Hoofdtelefoonversterker Zen Can 3 is nu verkrijgbaar en zal circa begin juli worden gevolgd door de Bluetooth-ontvanger en DA-converter Zen Blue 3.

iFi Audio vernieuwt Zen-productlijn met derde generatie leden

Het in Groot-Brittannië gevestigde iFi Audio heeft in april de Zen Dac 3 en de Zen Phono 3 uitgebracht. Nu is het de beurt aan de Zen Can en de Zen Blue om vernieuwd te worden. De Zen Can 3 en Zen Blue 3 hebben natuurlijk dezelfde stijl behuizing gekregen. Hoofdtelefoonversterker Zen Can 3 heeft ondersteuning voor xMEMS-technologie aan boord  en de Zen Blue 3 claimt de “eerste DA-converter ter wereld te zijn die zowel verliesvrije audio ontvangt als verzendt”.

iFi Audio Zen Can 3: hoofdtelefoonversterker met louter analoge circuits

De xMEMS-microluidsprekerversterkingsmodus van de Zen Can 3 ondersteunt in-ear monitors (IEM's) met xMEMS-drivers aan boord. De fabrikant belooft “superieure helderheid en betrouwbaarheid tijdens luistersessies om een nieuwe dimensie van audiokwaliteit te bereiken”. De xMEMS-modus was voor het eerst geïntegreerd in de iFi Diablo X, die begin 2023 werd gelanceerd. Het nieuwe model voegt ook twee nieuwe analoge EQ-modi toe vergeleken met zijn voorganger (samen met de meer bekende XBass+- en XSpace-opties), waarbij de nieuwe Movie- en Gaming-opties op de juiste manier zijn afgestemd, zodat de eerste een duidelijkere dialoog kan leveren, terwijl de laatste helpt om geluiden op laag niveau te verbeteren.

Door gebruik te maken van dezelfde klasse A-circuits als het vlaggenschip iCAN Phantom , beschikt de Can 3 ook over een verbeterd continu uitgangsvermogen van 2 Watt, met een instelbare versterking van 0-18 dB en stappen van +6 dB het toestel perfect bij de hoofdtelefoon te laten passen.

iFi Audio Zen Blue 3:

De Zen Blue 3 is een Hi-Res Bluetooth DAC die volgens de fabrikant draadloze connectiviteit combineert met verliesvrije audiotransmissie van CD-kwaliteit en circuits van audiofiele kwaliteit. Als aanvulling op zijn voorganger biedt de Blue 3 drie nieuwe bedieningsmodi, waaronder Bluetooth RX, TX en een bekabelde DAC-modus. Volgens de ontwerpers is de Zen Blue 3 's werelds eerste draadloze DA-converter die zowel verliesvrij CD-kwaliteit kan verzenden als ontvangen.

De Zen Blue 3 ondersteunt Bluetooth 5.4 en de aptX Lossless-codec en is volgens de makers klaar om audio van je telefoon naar je hifisysteem te streamen. Er zijn ook opties om zowel films (of algemene weergave) als gaming te verbeteren met een knop met lage latentie op de voorkant om de audio synchroon te houden met de actie op het scherm.

iFi Audio Zen Can 3 en Zen Blue 3: prijzen en leveringsinformatie

De iFi Audio Zen Can 3 is verkrijgbaar voor 229 euro. De Zen Blue 3 zal op 9 juli a.s. worden gelanceerd en heeft dan een adviesprijs van net geen 300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE