NIEUWSiFi

iFi Audio Zen Phono 3: compacte instelbare phono-versterker voor MM- en MC-elementen

Het in Groot-Brittannië gevestigde iFi Audio heeft een nieuwe compacte phono-versterker gelanceerd genaamd Zen Phono 3. De ontwerpers prijzen de Zen Phono 3 aan als “een toegangspoort tot het rijke, warme geluid dat vinylliefhebbers bewonderen.” De Zen Phono 3 is geschikt voor zowel MM-elementen als MC-elementen en de gebruiker heeft verschillende instelopties.

iFi Audio Zen Phono 3

De compacte phono-versterker, die dezelfde vorm heeft als alle andere leden van de Zen-productlijn van iFi Audio, heeft volgens de fabrikant veel te bieden. De RIAA-egalisatie heeft een geclaimde tolerantie van +/- 0,15 dB over een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz.

Het versterkingsbereik van de iFi Zen Phono 3 ligt tussen 36 dB en 72 dB en de belastingimpedantie kan worden aangepast. Verder kan worden gekozen voor een capaciteit van 100 of 200 pF voor MM en MC high output en er zijn drie opties voor MC low output en MC-V Low, t.w. 100, 400 en 1 kOhm. De Zen Phono Dac 3 is dus geschikt voor een breed scala draaitafelelementen. iFi stelt dat zijn “uitzonderlijk lage” equivalente ingangsruis van 151dBV “een ongekend niveau van helderheid en detail biedt.”

Het subsonische filter van de Zen Phono 3 werkt intelligent en omzeilt volgens de ontwerpers de gebruikelijke valkuil van subsonische filters en dat is het wegfilteren van zowel de rumble van het draaiplateau als essentiële lage tonen. In plaats daarvan, zegt iFi, verwijdert het warpfilter van de Zen Phono 3 selectief onvolkomenheden terwijl de integriteit van de muziek behouden blijft.

Muzieksignaal komt naar buiten via een stereo cinch-aansluiting, maar er is ook een gebalanceerde uitgang. Volgens de fabrikant is de voeding van een onberispelijke kwaliteit.

De iFi Zen Phono 3 is verkrijgbaar voor net geen 250 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE