NIEUWSiFi

iFi Audio Zen Dac 3: DA-converter en hoofdtelefoonversterker met USB-C ingang

De nieuwste DA-converter en hoofdtelefoonversterker van het Britse iFi audio heet Zen Dac 3. Hoofdtelefoons en andere analoge apparaten kunnen symmetrisch of asymmetrisch worden aangesloten en digitaal muzieksignaal kan worden aangeleverd via een USB-C aansluiting.

iFi Audio Zen Dac 3

De iFi Zen Dac 3 is een hoofdtelefoonversterker maar hij kan ook worden aangesloten op een (voor)versterker of een set actieve luidsprekers.

De fabrikant heeft twee gebalanceerde uitgangen gemonteerd: aan de voorkant een uitgang van 4,4 millimeter voor hoofdtelefoons en aan de achterkant een aansluiting voor alle andere hifi-apparatuur. Er is een stereo cinch-uitgang gemonteerd. De behuizing volgt de vaste vorm en minimalistische stijl van iFi Audio. De Zen Dac 3 lijkt vooral bedoeld als gezelschap van een bureaucomputer.

Digitaal muzieksignaal kan tot een hoge resolutie worden aangeleverd, d.w.z. PCM-signaal tot 32-bit/768 kHz  en DSD tot DSD 512. Decodering van MQA zit ook in het functiepakket. De ontwerpers hebben de Zen Dac 3 voorzien van een verbeterde DC-offset en USB-C-ingangsoverspanningsbeveiliging. Verder zijn er de bekende functies van iFi Audio, d.w.z. de analoge verwerkingsmodi XBass+ en PowerMatch waarmee de gebruiker zijn luisterervaring kan aanpassen.

De adviesprijs van de iFi Zen Dac 3 is 229 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE