NIEUWSCayin

Cayin lanceert jubileumtoestellen Pearl 30c en Pearl 30d

Sinan Kökbugur | 21 juni 2024 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft begin dit jaar de geïntegreerde buizenversterker met losse voeding Pearl 30i gelanceerd. De Pearl 30i krijgt gezelschap van CD-loopwerk Pearl 30c en DA-converter Pearl 30d, die ieder ook een losse voeding hebben en verder esthetisch helemaal bij de Pearl 30i passen.

Cayin Pearl jubileumreeks 30i, 30d en 30c

Ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum introduceerde Cayin de Pearl-serie. Het eerste lid was de geïntegreerde buizenversterker Pearl 30i. Als passend gezelschap heeft Cayin DA-converter Pearl 30d DAC en CD-loopwerk Pearl 30c gepresenteerd.

Net als de Pearl 30i hebben de DAC Pearl 30d en de CD-loopwerk Pearl 30c elk twee afzonderlijke behuizingen om de voeding van de hoofdeenheid te scheiden. Dit heeft tot doel de prestaties te verbeteren en eventuele interferentie tussen de complexe voedingen en de gevoelige audiocircuits te verminderen.

Cayin Pearl 30c: CD-loopwerk met “jitterreiniger”

Cayin's Pearl 30c CD-loopwerk is uitgerust met de Philips VAU1255/31LF CD-PRO2-drive, een bovenlader loopwerk. De ontwerpers hebben een gesynchroniseerde klokbron geonteerd met, volgens de fabrikant, zeer lage faseruis die is bedoeld om jitter te minimaliseren. Het apparaat maakt ook gebruik van een BNC-coaxkabel voor referentiekloktransmissie, die bedoeld is om de signaalintegriteit en klokkwaliteit te optimaliseren. Bovendien biedt de Cayin Pearl 30c een upsampling- functie en aparte voedingen in een aparte behuizing om de elektrische componenten verder te isoleren; Dit zou moeten resulteren in een onvervalste audioweergave.

Cayin Pearl 30d: DA-converter met twee decodercircuits

De Pearl 30d heeft twee verschillende decoderingsystemen, die naar keuze kunnen worden ingeschakeld en aangepast afhankelijk van het audiosignaalformaat. Het ene circuit is uitgerust met een TDA1307 en twee TDA1547-chips voor een beetje een retro-geluidssignatuur. Het tweede circuit bestaat uit vier ESS9039SPRO's voor signaalconversie met de hoogste resolutie. Het tweede circuit ondersteunt PCM- en DSD -decodering met hoge resolutie tot respectievelijk 768 kHz en DSD512.

Beide apparaten bieden een breed scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder meerdere digitale en analoge uitgangen en de mogelijkheid om externe klokken te integreren voor synchronisatie met andere digitale apparaten, hetgeen de audiokwaliteit van het totale systeem zou moeten verbeteren.

We hebben nog geen leveringsinformatie voor de Benelux, ook nog gen officiële prijsinformatie. Louter ter indicatie, op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 15.000 euro voor de Pearl 30c. Voor de Pearl 30d moet 17.000 euro neergeteld worden.

MERK

EDITORS' CHOICE