NIEUWSTriangle

Triangle Capella: draadloze actieve tweeweg luidsprekers met streaming-functies en WiSA-technologie

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft de Capella aangekondigd, een actieve draadloze tweeweg luidspreker met streaming-functies. De draadloze verbinding gaat via de WiSA-technologie met de meegeleverde Stereo Hub. De koper kan kiezen uit vier uitvoeringen.

Triangle Capella

De nieuwe Triangle Capella komt met de compacte Stereo Hub. Daarmee is de Triangle Capella geschikt voor Bluetooth en Wi-Fi (Airplay, Chromecast, UPnP/DLNA, Roon Ready). Alle communicatie, ook de aansluiting van bedrade analoge of digitale bronnen, gaat via de Stereo Hub en deze communiceert draadloos met de luidsprekers met behulp van WISA-technologie. De compacte stereohub is dus het centrale punt van het Capella-systeem. De Stereo Hub heeft de volgende bekabelde aansluitingen; 1 x HDMI (ARC/CEC), 1 x stereo cinch, 1 x S/PDIF coaxiaal, 1 x USB-B, 3 x optisch S/PDIF en 1 x stereo jackplug gecombineerd met optisch. De draadloze WiSA-techniek is geschikt om grote afstanden te overbruggen, d.w.z. groter dan met Bluetooth.

De Triangle Capella actieve luidsprekers profiteren van een totaal uitgangsvermogen van 2 x 100 Watt. Elke driver heeft zijn eigen converter en een speciaal versterkingscircuit van 50 Watt. Een digitale signaalprocessor (DSP) van de volgende generatie controleert voortdurend het gedrag van de driver om het volledige potentieel van het systeem te benutten, vooral in de lage frequenties. De cross-over wordt digitaal aangestuurd, hetgeen een lineaire frequentierespons garandeert.

Triangle Capella: automatische kalibratie

Het Triangle Capella systeem past zich aan de kamer aan. Dankzij de automatische kalibratietechnologie kan de gebruiker eenvoudig metingen doen in de luisterruimte, de Triangle Capella app past vervolgens de geluidsrespons van de luidsprekers aan, zodat deze zich aanpast aan de ruimte.

De als optie verkrijgbare draadloze ZEN-microfoon maakt nauwkeurige metingen mogelijk tijdens de automatische kalibratie van het Triangle Capella systeem. Het verzamelt de gegevens en verzendt deze naar de app, die ze vervolgens analyseert en corrigeert.

Kamerkalibratie is beschikbaar met de ingebouwde microfoons van Apple-apparaten, terwijl Android-telefoons/tablets het gebruik van een Zen-microfoon vereisen. De Zen-microfoon is te koop voor de prijs van 125 euro.

Triangle Capella: drivers

De Triangle Capella-drivers profiteren van de akoestische expertise en het onderzoek dat is uitgevoerd voor de gelimiteerde veertigjarige jubileumeditie van de Esprit-reeks.

De hoorngeladen tweeter maakt gebruik van de nieuwe 25 mm koepel van een magnesiumlegering en een bijpassende faseplug. Het woofer/heeft een diameter van 16 centimeter en is voorzien van een cellulosepulpmembraan, een onderscheidend kenmerk van Triangle-luidsprekers.

De Triangle Capella-luidsprekers zijn op een aluminium basis gemonteerd om een onbelemmerde luchtstroom rond de poort in de bodemplaat mogelijk te maken. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de lage frequenties en maakt een eenvoudige plaatsing van de luidsprekers in de kamer mogelijk.

Triangle Capella bevat de gepatenteerde DVAS-technologie, die bestaat uit het gebruik van een geperforeerde versteviging van de kast die door middel van dempingsmateriaal tegen de driver wordt gedrukt, waardoor de kast verstijft. De vorm van deze versteviging zorgt voor een geoptimaliseerde luchtstroom vanuit de poort. De ronde vorm van de kasten, gecombineerd met de gebeeldhouwde structuur van de randen rondom elke driver, dempen de geluidsverstoringen die naar de luisteraar worden overgebracht.

Triangle Lunar 3: draaitafel in samenwerking met Pro-Ject Audio

Triangle werkt samen met Pro-Ject om de draaitafel Lunar 3 te bouwen. De draaitafel is voorzien van een phono-voorversterker die directe verbinding met de stereo cinch-ingang van de “Stereo Hub” mogelijk maakt. De draaitafel is te verkrijgen in dezelfde kleuren als de Capella. De Lunar 3 is compleet, d.w.z. dat hij komt met een koolstof toonarm en een voorgemonteerd element van Ortofon van het type 2M Red.

Triangle S05: statieven voor de Capella

De Capella luidsprekers kunnen op een buffetkast worden geplaatst of op een passende stand. Triangle adviseert de S05 want de voet van de luidspreker past perfect op de bovenplaat. De S05 is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen die bij uw systeem passen: zwart, wit, blauw en donker hout.

Triangle Capella: prijs en leveringsinformatie

Triangle Capella is verkrijgbaar in vier afwerkingen, d.w.z. Brown Nebula, Astral Blue, Black Star en Space White. Onder de lak zit wortelnotenhout, waarbij de houtnerven geleidelijk zichtbaar worden voordat ze in een verfgradatie verdwijnen. De luidsprekers hebben accenten van geanodiseerd aluminium met een champagneafwerking.

Triangle Capella:         2.500 euro per paar
Optionele stands S05:    300 euro per paar
ZEN-microfoon:              125 euro

MERK

EDITORS' CHOICE