De AT-ART1000X is Audio-Technica’s meest geavanceerde draaitafelelement tot op heden

Audio-Technica heeft een nieuwe draaitafelelement onthuld genaamd AT-ART1000X en de nieuwe AT-ART1000X is ontwikkeld en gemaakt in Japan, naar eigen zeggen volledig in lijn met Audio-Technica’s streven om luisteraars een ongeëvenaarde analoge luisterervaring te bezorgen.

Audio-Technica AT-ART1000X: MC-element

Met dit element van de volgende generatie bouwt Audio-Technica verder op de filosofie en het ontwerp van de AT-ART1000. Dit wordt geïllustreerd door het Direct Power-systeem, dat verder werd verfijnd en efficiënter gemaakt, voor een betere weergave van lage tonen. Net zoals in zijn voorganger bevindt de dubbele bewegende spoel van de AT-ART1000X zich dankzij het Direct Power-systeem immers direct boven de naald. Hierdoor worden zelfs de meest subtiele sonische details helder weergegeven en wordt het audiosignaal niet negatief beïnvloed door de lengte en het materiaal van de cantilever.

De nieuw ontwikkelde spoelen van de AT-ART1000X zijn rechthoekig in plaats van rond, waardoor zich een groter oppervlak in het magnetisch veld bevindt. Hierdoor wordt er een hogere uitvoerspanning en een uitgebreid bereik in de lage frequenties verkregen, voor rijke, krachtige en uiterst precieze bassen.

Elke niet-magnetische kernspoel is gemaakt van PCOCC-draad (Pure Copper by Ohno Continuous Casting) met een diameter van 20 ?m (0,79 mil) en precies acht windingen, handmatig gewonden door ervaren vaklui om de innovatieve rechthoekige vorm te creëren. De spoelen zijn omhuld met een ultradunne speciale film van 25 ?m (0,98 mil) en geplaatst in de minuscule opening (0,5 mm) van een krachtig magnetisch circuit, waardoor elke spoel een uitvoerspanning van 0,22 mV kan genereren met een spoelimpedantie van 3,5 Ohm, ondanks de niet-magnetische kern.

De AT-ART1000X heeft dezelfde hoogwaardige lijncontactnaald en cantilever van massief borium van het vorige model, waardoor een uiterst nauwkeurige aflezing van de plaatgroef is gewaarborgd. Tegelijkertijd zorgt het robuuste titanium onderstel voor consistentie tijdens het afspelen, omdat het in combinatie met de harde klep en de aluminium behuizing van het element resonanties verspreidt die de geluidskwaliteit negatief kunnen beïnvloeden.

Ten slotte, het element is ontworpen om lang mee te gaan: een speciale coating beschermt het magnetische circuit tegen corrosie, waardoor stabiele prestaties tijdens de hele levensduur zijn gewaarborgd.

Audio-Technica AT-ART1000X: prijs en leveringsinformatie

De Audio-Technica AT-ART1000X is verkrijgbaar vanaf vandaag tegen een adviesprijs van 5.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE