NIEUWS

Een thuisbioscoop; zo regel je dat!

Gastauteur | 11 juni 2024

Een droom van velen toen ze klein waren, was een eigen privé-bioscoop bij hen thuis. Van een zachte, pluche stoel tot een levensgroot scherm. Met de enorme toename van digitale middelen van vandaag de dag is dit opeens mogelijk geworden, tegen een relatief lage prijs. Het is dan ook aan te raden deze droom vorm te geven wanneer je nog steeds een passie voor films hebt. Ook zal dit je populair maken bij vrienden en familie, die komen ongetwijfeld graag een filmpje meekijken. Welke zaken je nodig hebt voor een goede thuisbioscoop? Lees snel verder. 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

De basis 

Je kan nog zo’n goede installatie en ruimte hebben, wanneer de film hapert ben je nergens. Daarom is het goed om de basis op orde te hebben en dus een goed internet en tv abonnement aan te schaffen. Dit is tegenwoordig niet meer moeilijk en al helemaal niet duur, tegen een geringe investering ben jij gewoon goed online. Daarmee kun je supersnel de mooiste films en series streamen zonder dat er ook maar een hapering is. Dus zorg dat dit op orde is voordat je allemaal andere dingen regelt voor je thuisbioscoop.   

De ruimte 

Het is belangrijk dat de ruimte van een thuisbioscoop goed donker kan worden. Dus een kelder of zolder zijn ideaal, maar ook een tuinhuis kan uitkomst bieden. Zorg ervoor dat de ramen dan afgedekt kunnen worden, hier zijn verduisterende raamgordijnen perfect voor. Zorg er daarnaast voor dat er niet allerlei storende geluiden de hele tijd op de achtergrond aanwezig zijn, een brommende koelkast of drukke nabijgelegen weg zijn niet bepaald ideaal. Daarnaast is het aan te raden dat de temperatuur aangenaam is, in de winter in de vrieskou een film kijken is in veel gevallen niet bepaald een garantie tot succes.   

De spullen 

Wanneer de verbinding op orde en de ruimte gevonden is, begint het inrichten van de ruimte. Wanneer je echt een bioscoop vibe wil dan is een beamer met doek het allerbeste. Maakt je dat niet heel veel uit, en wil je vooral kwaliteit? Dan is een grote tv juist weer aan te raden, uiteraard met bijpassende geluidsinstallatie. Ook is het qua meubels net wat je wilt, de echte bioscoop is natuurlijk voorzien van rode, pluche stoelen maar voor het comfort kun je net zo goed voor een loungebank gaan. Het is aan jou wat je wilt en fijn vindt. Zorg er tenslotte ook voor dat de innerlijke mens verzorgd wordt. Van een popcorn machine tot een minikoelkast vol fris; allemaal nodig om van een filmavond een succes te maken.   

Kortom, wanneer jij als kind al de droom had om je eigen, privé-bioscoop te hebben dan is nu het moment daar om dat vorm te geven. Het hoeft niet meer de hoofdprijs te kosten, zeker niet wanneer je hier ook nog eens het wereldwijd web voor gebruikt en je verdiept in tweedehands spullen. Deze zijn er ongetwijfeld veelvuldig te krijgen, en je gaat je er zelf behoorlijk populair mee maken in je vriendengroep. Voor je het weet kun je ticketprijzen gaan vragen! 


EDITORS' CHOICE