NIEUWS

Dune Blue introduceert hoofdtelefoons van Noble Audio en houten standaard van Yohann

Importeur Dune Blue heeft de introductie aangekondigd van nieuwe hoofdtelefoons van Noble Audio. de hoofdtelefoonbouwer heeft drie draadloze modellen ontwikkeld in de FoKus-productlijn genaamd Apollo, Triumph en Prestige. Wie een fraaie ambachtelijk gemaakt houten hoofdtelefoonstandaard zoekt, kan wellicht zijn gading vinden met de hoofdtelefoonstandaard van het Zwitserse Yohann. 

Noble Audio FoKus-serie hoofdtelefoons

Noble Audio is circa tien jaar geleden opgericht door de gebroeders Moulton en heeft zich vanaf het begin toegelegd op het ontwerp en de bouw van meest verbazingwekkende in-ear hoofdtelefoons (IEM). Noble Audio maakt vaak gebruik van hybride multi-driver ontwerpen met als doel om net meer textuur en realisme aan de muziek toe te voegen, waardoor deze als het ware tastbaarder wordt.

De Fokus Series zijn alle draadloze producten van Noble Audio. John, ook bekend als The Wizard, heeft geweldige, meermaals bekroonde draadloze oortelefoons gemaakt en nu breidt dit assortiment zich ook uit op het gebied van draadloze hoofdtelefoons met gesloten oorschelpen.

FoKus Apollo: draadloze over-ear hoofdtelefoon

Het consolideren van alle ervaring met hybride structuren met meerdere drivers die Noble Audio de afgelopen jaren had, komt nu in de langverwachte uitbreiding van de FoKus-serie in een draadloze hoofdtelefoon. De FoKus Apollo draadloze over-ear hoofdtelefoon heeft gepatenteerde dynamische drivers met een diameter van 40 millimeter en vlakke magnetische driver van 14,5 millimeter. In de Fokus Apollo zijn hoogwaardige componenten gebruikt met een frame van geanodiseerd aluminium, oorkussens van echt schapenleer met traagschuim en een alcantara hoofdband. De oorschelpen zijn gesloten.

De FoKus Apollo ondersteunt uiteraard de nieuwste codecs, waaronder LDAC, aptX/aptX HD, Snapdragon Sound en AAC met Bluetooth 5.3. Multipoint-verbinding is een ander belangrijk kenmerk met een uitstekende gesprekskwaliteit, zowel met als zonder de extra meegeleverde microfoon. Deze draadloze hoofdtelefoon met gesloten achterkant heeft drie microfoons per kant die zorgen voor hybride actieve ruisonderdrukking (ANC) met een reductiediepte van -35dB.

Fokus Triumph: TWS in-ear hoofdtelefoon met driver van xMEMS

De zoektocht van Noble Audio naar sonische perfectie voor draadloze hoofdtelefoons leidt de ontwerpers naar eigen zeggen langs nieuwe paden. xMEMS is zo'n technologie die bekend staat om een onderscheidend geluid van hoge kwaliteit met uitstekende hoge frequentiegetrouwheid dankzij de hoge resonantiefrequentie van het geïntegreerde siliciummembraan. Deze driver heeft een geheel nieuwe directe piëzo-aandrijving voor een bliksemsnelle respons. Noble Audio heeft dit gecombineerd met een dynamische driver van 6,5 millimeter in de nieuwe FoKus Triumph. Deze twee drivers werken naadloos samen om een diep gecontroleerde bas, een rijk middenbereik en kristalheldere hoge tonen te bieden, zodat je alle details hoort die vaak vertroebeld en verloren gaan in een TWS met één driver.

FoKus Prestige: TWS in-ear hoofdtelefoon

Deze FoKus Prestige vindt zijn oorsprong bij de FoKus Mystique en onderscheidt zich van alle andere draadloze oortelefoons die vandaag de dag verkrijgbaar zijn met zijn prachtige op maat gemaakte houten behuizing en behuizing. Bestaande uit een hybride configuratie met drie drivers, een kleine dynamische driver van 8,2 mm en twee gebalanceerde armaturen. de Prestige ademt gewoon de nobele manier van muziek.

Er zijn nog veel meer verbeteringen aan de FoKus Prestige die opvallen. Een verbeterde printplaat voor connectiviteit, evenals een batterijduur van tien uur per oplaadbeurt. Maak verbinding met de Noble Audio-app voor eenvoudige configuratie en verdere afstemming.

Noble Audio FoKus Apollo, Triumph en Prestige: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting kunnen de nieuwe FoKus hoofdtelefoons aan het einde van de huidige maand juni voor het eerste geleverd worden. De adviesprijzen zijn als volgt:

Fokus Apollo, draadloos over-ear model met ANC: 699 euro
Fokus Prestige, draadloos in-ear model: 599 euro
Fokus Triumph draadloos in-ear model: 369 euro

Yohann: ambachtelijk gemaakte hoofdtelefoonstandaard

Yohann is gemaakt door Sillber, een ontwerpstudio gevestigd in de Zwitserse stad Bazel. Sillber is opgericht in 2014 door Berend Frenzel, die een achtergrond heeft in design en architectuur. Het bedrijf ontwerpt producten die functionaliteit combineren met een gereduceerd design met behulp van hoogwaardige duurzame materialen. Eén van de eerste ontwerpen was een functionele, veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke standaard voor een iPad.

Sillber kiest er met Yohann voor om samen met lokale familiebedrijven en sociale werkplaatsen, de productie rechtstreeks aan te sturen om zo een duurzaam bedrijf te creëren. Niet alleen voor nu, maar simpelweg omdat het zo beter is.

Mooie houten koptelefoonstandaards

De Yohann-hoofdtelefoonstandaard is met precisie gesneden uit het beste lokaal geteelde hout en met de hand afgewerkt met ongeëvenaarde aandacht voor detail. Elke Yohann is een liefdeswerk gemaakt uit één prachtig stuk massief hout. Ontworpen in Zwitserland en gemaakt in Italië en Duitsland.

Een ambachtelijke standaard die de koptelefoon waardig is die u erop plaatst. Yohann Headphone Stand is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De adviesprijzen zijn als volgt:

Yohann Headphone Stand, walnoot: 219 euro
Yohann Headphone Stand, eiken: 199 euroEDITORS' CHOICE