NIEUWSKEF

De Savoir Seventy Five is een heel luxueus bed met luidsprekers van KEF in het hoofdeinde

Je kunt in bed gaan liggen met een in-ear of over ear hoofdtelefoon. Of je zet een Bluetooth- luidspreker naast je bed of aan het voeteneinde. Vervolgens kies je een muziekje en val je lekker in slaap. Maar dit is wel een beetje armoedig. Als je portemonnee het toelaat koop je een Seventy Five van de Britse beddenfabrikant Savoir want dit bed heeft inbouwluidsprekers van KEF in het hoofdeinde verwerkt. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Savoir Seventy Five: zeer luxueus handgemaakt bed

De naam Seventy-Five verwijst naar het “ideale aantal beats per minuut dat nodig is voor een nummer om ontspanning te bevorderen”, aldus de Britse beddenfabrikant Savoir Beds, dat de cruciale rol benadrukt die een goede nachtrust speelt bij het voorkomen van stressgerelateerde aandoeningen veroorzaakt door slapeloosheid. “Muziek heeft het potentieel om ons in vervoering te brengen, en dat is precies wat we nodig hebben om in slaap te vallen,” legt de slaapwetenschapper van Savoir, Dr. Rebecca Robins, uit. “In ons drukke leven vliegt de dag gemakkelijk voorbij, gevuld met werktaken, en dan komt het slapengaan en hebben velen van ons moeite omdat we geen tijd hebben ingebouwd om te ontspannen, de stekker uit het stopcontact te halen en tot rust te komen. Muziek is een geweldige manier om even los te komen van je drukke dag, jezelf in vervoering te brengen en lichaam en geest voor te bereiden op de slaap.”

Ja, je kunt een goed noise cancelling hoofdtelefoon opzetten (die meteen het gesnurk van je bedpartner blokkeert) of je kiest voor de oplossing van Savoir. Immers, we integreren luidsprekers in muren, plafonds en kasten, zodat we overal in huis van muziek kunnen genieten. Het is dus niet zo moeilijk om een set luidsprekers voor te stellen die in een hoofdeinde zijn ingebouwd, aldus Savoir.

Dit is de gedachte achter de Seventy Five, het nieuwste model van het Britse Savoir, dat zichzelf omschrijft als een “maker van de meest exquise, handgemaakte bedden ter wereld” en dat is in dit geval een bed met een van KEF’s beste inbouw luidsprekers die vlak aan weerszijden van het uitgestrekte hoofdeinde zijn gemonteerd.

De KEF Ci3160REFM-THX, heeft een 5,25-inch Uni-Q coaxiale driver (met zijn geĂŻntegreerde tweeter) tussen twee 6,5-inch woofers voor een krachtige THX Ultra-gecertificeerde luidspreker. Het plaatsen van een luidspreker aan weerszijden van het zacht gebogen hoofdeinde is bedoeld om een “werkelijk meeslepend geluidsbeeld” te creĂ«ren, terwijl de kenmerkende Uni-Q-driver van KEF het geluid gelijkmatig door de kamer verspreidt. Dat is handig als je nog bezig bent met uitkleden. Naar verluidt kunnen er ook subwoofers in het bed worden verwerkt.

Het bouwen van de Seventy-Five is een hele onderneming en vergt volgens Savoir meer dan 150 uur vakmanschap. Het bed is gestoffeerd met contrasterende stoffen en het hoofdbord en het onderstel zijn omhuld met ‘luxueuze Kvadrat-stof’ van de Belgische ontwerper Raf Simmons. Bij de constructie van het bed wordt ook gebruik gemaakt van ‘duurzaam geproduceerde wol die is ontworpen om de geluidskwaliteit te complimenteren’, samen met volledig gerecyclede Kirkby Design-stof op de achterkant van het bed.

Het bed wordt op bestelling gemaakt en er zijn natuurlijk ook andere kleur- en stofopties beschikbaar. Savoir heeft 15 showrooms in grote steden over de hele wereld, waaronder New York, Londen, Parijs en Hong Kong.

Nee, dit is allemaal bepaald niet goedkoop, maar toch leuk dat het bestaat. Meer weten? Kijk dan op de website van Savoir.

MERK

EDITORS' CHOICE