NIEUWSKEF

KEF lanceert nieuwe inbouwluidsprekers en ze zijn THX-gecertificeerd

Sinan Kökbugur | 16 november 2023 | Fotografie Fabrikant | KEF

Het Britse luidsprekermerk KEF heeft een tweetal nieuwe inbouwluidsprekers die lid zijn van de Ci-serie gelanceerd genaamd Ci5160RLM-THX en Ci3160RLM. Beide luidsprekers dragen het THX-certificaat. De nieuwe luidsprekers uit de Ci-R-serie van KEF beloven verbeterde prestaties dankzij de integratie van technologieën die zijn ontwikkeld voor de vlaggenschepen van The Reference.

KEF Ci-serie

De nieuwe inbouwluidsprekers van KEF zijn voorzien van Uni-Q-drivers van de 12e generatie, die ook te vinden zijn in de vloerstaanders en monitormodellen van de Britse fabrikant. KEF heeft ook zijn kenmerkende Metamaterial Absorption Technology (MAT) gebruikt, die 99% van de ongewenste ruis absorbeert en vervorming vermindert. Zowel de Ci5160RLM-THX als de Ci3160RLM-THX zijn THX Certified Ultra-luidsprekers, hetgeen betekent dat ze tests hebben ondergaan m.b.t. frequentierespons, uitgangsniveaus, S/R-verhouding en vervorming om ervoor te zorgen dat ze het geluid precies zo reproduceren als het bedoeld was.

Beide luidsprekers zijn ook ongelooflijk subtiel, ontworpen om optimaal te presteren en in elke huiselijke omgeving op te gaan dankzij een 5,5 millimeter dikke geanodiseerde zilveraluminium frontplaat met Uni-Q- en woofers in bijpassende kleur.

Beide luidsprekers krijgen ook wat trickle-down-technologie van The Reference, waarbij de Ci5160RLM-THX wordt uitgerust met vier 6,5-inch hybride aluminium woofers, terwijl de Ci3160RLM-THX wordt geleverd met twee van dezelfde hybride aluminium woofers, allemaal naast de Uni-Q MAT-driver.

Er is ook een bijbehorend magnetisch metalen rooster dat kan worden geverfd om bij het interieur van de luisterruimte te passen en een rooster van zwarte stof is ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Adviesprijzen:

KEF Ci5160RLM: 3.000 euro per stuk
KEF Ci3160RLM: 1.000 euro per stuk 

MERK

EDITORS' CHOICE