GVR Audio Import is per heden de nieuwe distributeur voor Leema Acoustics in de Benelux

Het Nederlandse GVR Audio Import is per vandaag de distributeur van de producten van de Britse audiofabrikant Leema Acoustics in de Benelux. Leema Acoustics bestaat al ruim 25 jaar en bouwt versterkers en bronnen.

Leema Acoustics

Het in Groot-Brittannië gevestigde Leema Acoustics is in 1998 opgericht door ex-BBC engineers Lee Taylor en Mallory Nicholls. “Lee” en “Ma” werd samengetrokken tot “Leema”. In eerste instantie werden producten voor de professionele audiomarkt ontwikkeld. In 2006 werd de eerste geïntegreerde versterker, genaamd Tucana, geïntroduceerd voor de thuisaudiomarkt. Deze versterker won meteen de award van HiFi News voor beste versterker van het jaar. In 2007 werd de Antila CD-speler geïntroduceerd, die de prijs won van What Hifi? als beste CD-speler van het jaar. Sinds die beginjaren heeft Leema Acoustics nog veel nieuwe producten geïntroduceerd die een groot aantal internationale prijzen hebben gewonnen.

Deze traditie wordt dit jaar in ere gehouden door het productassortiment te stroomlijnen tot de legendarische Constellation- en de nieuwe Quantum serie. In februari van dit jaar werd de nieuwe Quantum Series geïntroduceerd, die overigens in 2022 al was aangekondigd. GVR Audio Import brengt deze nieuwe en bestaande producten nu naar de Benelux. De Quantum serie bestaat uit de Neutron voorversterker, de Graviton eindversterker en Electron CD-speler. Later dit jaar zullen nog andere producten in deze lijn volgen.

De Neutron voorversterker beschikt over dertien ingangen, waarvan zeven digitale- en zes analoge ingangen. Er is een XLR-ingang en zelfs een draaitafelingang die zowel MM-elementen als MC-elementen kan hebben. Deze uitgebreide ondersteuning voor het aansluiten van bronnen is ongekend in deze prijsklasse. De verkoopprijs van de Neutron bedraagt net geen 2.000 euro.

De Graviton eindversterker beschikt over 150 Watt per kanaal vermogen bij 8 Ohm en 280 Watt bij 4 Ohm. Er zijn dubbele aansluitmogelijkheden per kanaal om eenvoudig luidsprekers aan te kunnen sluiten met bi-wire kabels. Daarnaast is er een extra lijn-uitgang aanwezig om eventueel een tweede eindversterker te kunnen aansluiten (Bi-amp). De verkoop prijs van de Graviton is ook net geen 2.000 euro.

Tot slot is ook de Electron CD-speler direct beschikbaar met zowel analoge- als digitale uitgangen voor 1.899 euro.. De speler beschikt over een ESS Sabre gebaseerde DA-converter, geoptimaliseerd voor het verwerken van 44.1 Khz / 16 bit data.

De Quantum serie is direct te koop en verkrijgbaar in het zilver en zwart en worden volledig gebouwd in Wales, UK. De Stellar en Elements series van Leema Acoustics komen met de introductie van de Quantum serie per direct te vervallen.

Kijk voor prijzen, productinformatie en periodiek nieuws op www.gvraudio.eu.

MERK

EDITORS' CHOICE