NIEUWSLumin

Lumïn P1 Mini: streamer, DA-converter en voorversterker voor analoge en digitale bronnen

De P1 Mini van het in Hong Kong gevestigde audiomerk Lumïn is afgeleid van de grotere P1. Zowel de P1 als de P1 Mini zijn een combinatie van een digitale audiospeler, DA-converter en voorversterker in één fraaie en strakke behuizing. Het verschil? De P1 Mini heeft iets minder aansluitingen, maar hij heeft wel twee draaiknoppen op het front. Beide toestellen hebben een lineaire voeding en een volledig symmetrisch opgebouwd analoog circuit. 

Lumïn P1 Mini

Lumïn is een merk van het in Hong Kong gevestigde Pixel Magic Systems. In 2012 kwam de eerste digitale audiospeler uit en sindsdien bevindt Lumïn zich in de voorhoede van de ontwikkeling van digitale audiospelers. De P1 was het eerste toestel dat ook de functie van voorversterker kon vervullen. De hoeveelheid aansluitingen van de P1 is zodanig groot dat niet iedereen deze hoeveelheid nodig zal hebben. De wat meer compacte Lumin P1 Mini biedt een kleinere hoeveelheid aansluitingen, maar deelt verder dezelfde hoogwaardige bouw en is ook voorzien van een lineaire voeding en een volledig gebalanceerd analoog circuit dat uitmondt in een stereo cinch-uitgang en een stereo XLR-uitgang. Zowel de P1 als de P1 Mini hebben dezelfde hoogwaardige verliesvrije LEEDH Processing digitale volumeregeling die vrij is van slijtage en veroudering.

Lees ook onze recensie over de Lumin P1.

Lumïn P1 Mini: digitale muziekspeler. DA-converter, voorversterker

Net als zijn grotere broer is de P1 Mini ontworpen om te worden gebruikt als digitale muziekspeler, DA-converter of voorversterker of alle drie. De P1 Mini heeft vier digitale ingangen en een analoge cinch-ingang. Muziek afspelen kan vanaf een NAS, een aangesloten USB-opslagmedium of door gebruik van één van de gangbare streaming-diensten op internet, waaronder Tidal, Tidal Connect, Qubuz en Spotify. Of gebruik AirPlay of het UPnP-protocol om muziek naar de P1 Mini te sturen.

De P1 Mini kan via het netwerk overweg met bestanden tot DSD512, PCM tot 384 kHz, 16-32-bit en stereo MQA. De P1 Mini is voorts een Roon Endpoint. Het geluid van een televisie kan binnenkomen via de HDMI-ingang die 2.0 PCM-audiodecodering, HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos en DTS-doorvoer ondersteunt.

De P1 Mini heeft vanuit het vlaggenschip X1 waaronder de optische netwerkaansluiting. Optisch netwerken, een wereldprimeur op de X1 en nu aanwezig op veel modellen van Lumïn, biedt volledige isolatie van netwerkruis, want een optische kabel kan geen ruis of brom doorgeven en is ongevoelig voor magnetische invloeden. Er is ook en gewone RJ45 LAN-poort voor Gigabit Ethernet gemonteerd. Dit biedt ook de mogelijkheid om een galvanische scheiding tussen twee netweken te maken en bijvoorbeeld een NAS rechtstreeks op de P1 Mini aan te sluiten. De P1 Mini bevat dubbele Femto-kristaloscillatoren en het eigen FPGA-klokdistributiesysteem dat voor het eerst debuteerde in de X1.

De P1 Mini wordt geleverd met een fraaie IR-afstandbediening. De ingebouwde infraroodontvanger van de Lumin P1 Mini heeft is overigens compatibel met universele afstandsbedieningen, telefoons en automatiseringssystemen.

Lumïn P1 Mini: prijs en leveringsinformatie

De Lumïn P1 Mini komt naar verwachting in de loop van juni op de markt in een zwarte en zilverkleurige uitvoering en gaat voor net geen 5.000 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE